Σε μία βδομάδα αποφασίζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα


 Σε μία βδομάδα αποφασίζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα
Πιθανή θεωρεί την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης το ΔΝΤ, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του οποίου αποφασίζει στις 15 Μαρτίου για το νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις αποκάλυψε πως το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα αποφασίσει για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος της Ελλάδας στις 15 Μαρτίου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες δράσεις που έχει θέσει το Ταμείο και θα έχει ολοκληρωθεί το PSI.
Το ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί και θα αποτελέσει εισήγηση της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Για τις προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα ο Ράις είπε πως το ΔΝΤ είναι ικανοποιημένο με το ρυθμό που τα μέτρα εφαρμόζονται.
Για τη συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στο PSI ο Ράις παρέπεμψε για τις όποιες αποφάσεις στις ελληνικές αρχές. «Είναι στο χέρι των ελληνικών αρχών και των νομικών τους συμβούλων να καθορίσουν την συμμετοχή», είπε κάνοντας έμμεση αναφορά στην ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης.
Ερωτηθείς για το εάν το ΔΝΤ ανησυχεί από χρηματοδοτικής άποψης για την πληρωμή των CDS και σε αστάθεια στην Ευρωζώνη είπε πως δεν είναι αρμοδιότητα του ΔΝΤ να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην αγορά των CDS. Τέλος, για το εάν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας πως το ΔΝΤ εξετάζει ένα βήμα κάθε φορά τη ή χρηματοδότηση της Ελλάδας και σήμερα προέχει το PSI.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa