Ανατροπές στην κούρσα διαδοχής


Την ώρα που Ευ. Βενιζέλος και Χρ. Παπουτσής μαζεύουν υπογραφές για να «κατοχυρώσουν» και τυπικά την υποψηφιότητά τους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μία νέα υποψηφιότητα φέρεται να ετοίμαζε ο Θόδωρος Πάγκαλος. Το είχε μάλιστα «προαναγγείλει» στην ουσία, όταν δήλωνε αιφνιδιασμένος από την σύμπραξη Βενιζέλου-Λοβέρδου και ότι ο ίδιος ανέμενε υποψηφιότητα μεταξύ των Α. Λοβέρδου, Άννας Διαμαντοπούλου και Γ. Ραγκούση.
Ο τελευταίος φέρεται να είναι και ο... εκλεκτός του, παρότι τόσο η πλευρά Πάγκαλου το διαψεύδει, όσο και ο κ. Ραγκούσης φέρεται διατεθειμένος να κάνει το ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, ετοιμάζει μία πλατφόρμα που θα παρουσιάσει κατά πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα, στην πορεία για την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.
Το ίδιο πάντως έκανε χθες ο κ. Πάγκαλος, καλώντας μάλιστα στο γραφείο του στην αντιπροεδρία βουλευτές για να συζητήσουν το περιεχόμενό της. Εκεί βρέθηκαν οι: Π. Οικονόμου, Ντ. Βρεττός, Σ. Εμινίδης, Μ. Μπετενιώτης, Μ. Θεοχάρη, Κ. Περλεπέ, Π. Ασπραδάκης, Σ. Κεδίκογλου και Α. Χατζηοσμάν. Ο κ. Πάγκαλος ζήτησε τις προτάσεις τους, ενώ αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του προσώπου που θα στηρίξει, εάν πρώτα δεν παρουσιάσουν τις πολιτικές τους θέσεις οι υποψήφιοι, για τις οποίες ο ίδιος θα ήθελε να έχει προηγηθεί και Συνέδριο.
Εντωμεταξύ, προς απόσυρση της δικής του υποψηφιότητας τείνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης, που κατά πληροφορίες θα στηρίξει τον Ευ. Βενιζέλο. Ο ίδιος πάντως, επιμένει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την αρχική δήλωσή του...
Στη δική του υποψηφιότητα επέμεινε χθες μέσα από το Real.gr ο Στ.Τζουμάκας, με τους «άσπονδους φίλους» του πάντως να υπενθυμίζουν με νόημα ότι θα πρέπει να βρει και την αντίστοιχη στήριξη, παραπέμποντας στην ανάγκη συλλογής υπογραφών.
Και ενώ, χθες φάνηκε να επικρατεί «θετικό κλίμα» για τους εννέα τουλάχιστον «κομμένους» από τα «πράσινα» ψηφοδέλτια που ψήφισαν τους εφαρμοστικούς, ίσως και για τον Χρήστο Μαγκούφη εκ των διαγραφέντων που έκανε το ίδιο, Λ. Κατσέλη και Χ. Καστανίδης, επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους ότι ετοιμάζουν νέο κόμμα. Εκτός του σχεδιασμού τους, παραμένει οικειοθελώς η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, που δηλώνει ΠΑΣΟΚ, αλλά αρνείται να γυρίσει σε αυτό αν επιλέξει να είναι ένα «δεκανίκι της δεξιάς», όπως σημειώνει σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες της, χρησιμοποιώντας –και όχι τυχαία- ορολογία παρόμοια με του Χρ. Παπουτσή. Ο τελευταίος, τάχθηκε χθες κατά ενός ΠΑΣΟΚ που θα μεταλλαχθεί σε ... «ΚΟΔΗΣΟ» και «δεκανίκι συντηρητικών δυνάμεων».
Πηγή: Real.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa