Προσοχή Κίνδυνος: Μακριά απο ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου...Κακόβουλο λογισμικό μπλοκάρει τον υπολογιστή

Μια απίστευτη απάτη στο διαδίκτυο με σκοπό φυσικά να βγάλουν πολλά λεφτά έχουν στήσει κάποιοι επιτήδειοι, όπως αποκάλυψε στο ράδιο 9 ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Τι συμβαίνει




Κατά τη διαδικασία «φόρτωσης» μιας  ιστοσελίδας ερωτικού περιεχομένου, οι λογαριασμοί των επισκεπτών μπλοκάρονται.

Στην συνέχεια εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην συνέχεια βγαίνει ένα άλλο μήνυμα το οποίο αναφέρει πως για το ξεμπλοκάρισμα του υπολογιστή απαιτείται η πληρωμή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash)!!!

Το κακόβουλο αυτό λογισμικό που φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows ενώ η πηγή του εντοπίστηκε σε server στην Ουκρανία.

Σε περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα. Όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης ήδη πάνω από 5.000 χρήστες έχουν καταβάλει το ποσό.

Τι προτείνεται να κάνετε

Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F 8 και επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa