Το πιο πολυσυζητημένο Υacht του κόσμου! Το κόστος του ξεπέρασε τα 400 εκ. δολάρια! [photos]


Το "Α" χωρίς να είναι το μεγαλύτερο, είναι σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο yacht των θαλασσών. Σχεδιάστηκε από τον Γάλλο Philippe Starck και θυμίζει περισσότερο θωρηκτό...
ή υποβρύχιο παρά σκάφος. Σίγουρα το ριζοσπαστικό του σχήμα είναι το πρώτο πράγμα που κλέβει τις εντυπώσεις όχι όμως και το μοναδικό. Έχει μήκος 394 πόδια, διαθέτει 23.600 τετραγωνικά πόδια χώρο διαβίωσης και ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Melnichenko. Το κόστος του είναι αδιευκρίνιστο αφού ξεκίνησε με προϋπολογισμό 250 εκ. δολαρίων αλλά σύμφωνα με φήμες ξεπέρασε ακόμη και το διπλάσιο! Αρκεί να σας πούμε πως οι δύο διασωστικές "λέμβοι" κοστίζουν 1 εκ. δολάρια η κάθε μία!

Η πολυτέλεια του σκάφους είναι δεδομένη. Έχει δοθεί όμως μεγάλη σημασία και στην ασφάλεια. Στο εξωτερικό του σκάφους η παντελείς έλλειψη ανοιγμάτων ή χειρολαβών καθιστά πολύ δύσκολη την επιβίβαση ανεπιθύμητων επισκεπτών, ενώ το ελικοδρόμιο που βρίσκεται στην πλώρη του σκάφους αχρηστεύεται όταν ανοίγει ένας τηλεσκοπικός ιστός. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύονται από τα αλεξίσφαιρα τζάμια καθώς και από πόρτες που ανοίγουν με αποτυπώματα.

Στην κορυφή του yacht μια ελικοειδής σκάλα, της οποίας μόνο τα κάγκελα κοστίζουν $60.000, οδηγεί σε μια master σουίτα, που διαθέτει μεταξύ όλων των άλλων περιστρεφόμενο κρεβάτι και θέα από απεριόριστες οπτικές γωνίες για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή του ηλίου ή ακόμα και να παρακολουθήσετε τηλεόραση.






Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa