Ο Νο1 χάκερ πράκτορας του FBI!

Ο πλέον καταζητούμενος χάκερ σε ολόκληρο τον κόσμο, ήταν πράκτορας του FBI!

Ο λόγος για τον 28χρονο Νεοϋορκέζο Χέκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ, ή αλλιώς «Σαμπού» ηγέτης της κολεκτίβας LulzSec που συνδέεται με τους Anonymous. Οι Lulzsec στα «άδυτα» της εταιρίας Sony, μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στην Ατλάντα, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου PBS, καθώς και σε αυτή του Fox.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελίας, ο «Σαμπού» συνεργαζόταν με το FBI από τις 7 Ιουνίου του 2011. «Όλοι όσοι εμπιστεύθηκαν τον Σαμπού θα νιώθουν πανικό αυτή τη στιγμή. Πολλοί σκληροί δίσκοι σβήνονται τώρα», λέει η Τζένιφερ Εμικ, πρώην μέλος των Ανώνυμων, που διαφοροποίησε τη θέση της όταν η οργάνωση άρχισε τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών.

Ο 28χρονος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, φοίτησε και εργάσθηκε σε διάφορες θέσεις στον τομέα υψηλής τεχνολογίας. Ήταν «μάνα» στο «χάκινγκ» και σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό τεχνολογίας είπε ότι πραγματοποίησε την πρώτη του διαδικτυακή επίθεση πριν μία δεκαετία.

Τον Ιούνιο, ο Μονσεγκούρ συνελήφθη για απάτη μέσω πιστωτικής κάρτας, και συμφώνησε να συνεργασθεί με τις Αρχές.


Το FBI ανέφερε ότι προχώρησε στη σύλληψη πέντε ακόμη ανδρών για συμμετοχή σε κυβερνοεπιθέσεις. «Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει ότι το FBI έχει γίνει πολύ αποτελεσματικό στον εντοπισμό των χάκερς. Μπορούν επίσης να κάνουν τον έναν χάκερ να στραφεί κατά των άλλων, σπέρνοντας την αμφιβολία στις τάξεις τους», τόνισε ο πρώην επικεφαλής αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέρι Ντίξον.


Πηγή: Reuters
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa