Facebook: Κατέβασαν σελίδα για φιλανθρωπικό σκοπό λόγω γυμνού


Αχ, σε τι εποχές ζούμε… Ούτε στο Μεσαίωνα δεν έκαναν έτσι. Καλά, ίσως να υπερβάλλουμε και λίγο. Θα μου πεις στο Μεσαίωνα δεν είχαν και Facebook, μεταξύ πολλών άλλων.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι με τόσο γυμνό που κυκλοφορεί στις μέρες μας σε όλα τα Μέσα, νομίζω ότι μας εκπλήσσει το να διαβάζουμε ότι κατέβασαν σελίδα στο Facebook επειδή είχε γυμνό αν κι ομολογουμένως στους όρους του, ο βασιλιάς αναφέρει ότι το απαγορεύει ρητά.
Αναλυτικότερα, ο Σέην Φίσερ (Shane Fisher) από το Hull της Αγγλίας είχε δημιουργήσει τη fan Page “Lovers of Naked Snow” όπου τα μέλη ανέβαζαν φωτογραφίες τους από δραστηριότητές και παιχνίδια τους στο χιόνι, χωρίς, όμως, να φοράνε ρούχα εξ ου κι ο παραπάνω τίτλος. Παρακαλείται ο νους σου να μην πάει στο πονηρό γιατί όντως δεν υφίσταται κάτι το πονηρό στην προκειμένη περίπτωση.
Φαντάσου το σα γυμνισμό στα χιόνια. Μάλιστα, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα ζωής,περισσότερα από 2.000 άτομα την ακολουθούσαν. Μα πώς μαζεύτηκαν τόσο γρήγορα τόσοι πολλοί fan, ξέρω, αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο...
Φαίνεται, όμως, ότι το περιεχόμενο μίας από τις φωτογραφίες θεωρήθηκε από το Facebook προσβλητικό, με αποτέλεσμα να στείλει στο Σέην προειδοποιητικό μήνυμα. Σε αυτό το σημείο, η ιστορία μας αρχίζει και γίνεται σαπουνόπερα. Ο Σέην έλειπε διακοπές με αποτέλεσμα να μη δει έγκαιρα το εν λόγω μήνυμα. Ως εκ τούτου το Facebook θεώρησε ότι οι συστάσεις του αγνοούνται και με συνοπτικές διαδικασίες, ο βασιλιάς κατέβασε τη σελίδα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι προτού φύγει για τις διακοπές του στη Μαγιόρκα, ο Σέην είχε ορίσει διαχειριστές δύο άτομα, τον Ντέιβιντ Χάνραχαν (David Hanrahan) κι άλλον ένα φίλο του, οι οποίοι, όμως, ποτέ δεν έλαβαν την προειδοποίηση.
Έτσι, όταν ο Σέην γύρισε πίσω, βρέθηκε προ τετελεσμένου γεγονότος. Το παράπονο του Ντέιβιντ είναι ότι η σελίδα είχε δημιουργηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό, ο οποίος ήταν να δημιουργήσουν και στη συνέχεια να πουλήσουν ημερολόγιο με τέτοιες φωτογραφίες -γυμνά άτομα στα χιόνια- και τα λεφτά που θα μαζεύονταν να τα διέθεταν για τη μάχη κατά του καρκίνου.
Με το κατέβασμα της σελίδας, όμως, δήλωσε ότι δε θα μπορέσουν να το πετύχουν τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν. Ωστόσο, δεν τα παρατάνε και τώρα έχει δημιουργηθεί fan page στο Facebook, η οποία ζητάει την επαναφορά της “Lovers of Naked Snow” σελίδας. Για να δούμε, θα το πετύχουν;
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa