Γιγαντώνεται το κίνημα «Είμαστε όλοι έλληνες» ...Φωτιά σε facebook & twitter μετά τη συμφωνία στο Εurogroup


Κυριολεκτικά πήρε φωτιά πήρε το διαδίκτυο  από το κίνημα «Είμαστε όλοι έλληνες», μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του Γιουρογκρούπ.


 Η καυστική σάτιρα μέσα από πρωτότυπα βίντεο και κολάζ εικόνων, κατέληξε σε ένα συμπέρασμα οι ευρωπαίοι έσωσαν το χρήμα και όχι τους έλληνες. 




"Παραμένουμε στο πλευρό σας έλληνες", είναι το κεντρικό μήνυμα ευρωπαίων στο διαδίκτυο με δεκάδες χιλιάδες να μιλούν για πικρή διάσωση.

Τα μέλη του κινήματος καλούν τους ηγέτες να δανειστούν ελληνικό φιλότιμο, να λιγοστέψουν τα μέτρα, να σπάσουν τις αλυσίδες του χρέους της χώρας μας, καθώς η νέα συμφωνία σώζει μόνο το χρήμα και η Ελλάδα ούτε που θα δει χρήματα, αφού θα πάνε κατευθείαν σε πιστωτές. Ο θυμός και τα πλακάτ των προηγούμενων ημερών κατά των πολιτικών λιτότητας γίνονται σάτιρα με την Μέρκελ να απαιτεί από τους έλληνες να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι και τον έλληνα πρωθυπουργό να ζητά από την ίδια να το ανακοινώσει.

Άλλοι με κινούμενα σχέδια παρουσιάζουν τον Μπάρτ Σίμσον επίσης να τονίζει: «Ελλάδα δεν είσαι μόνη», καλεσμένος σε πάνελ εκπομπής με θέμα: «Η Ευρώπη πούλησε την Ελλάδα», στηλιτεύοντας τα μέτρα λιτότητας. Ακόμη και με ακραίους παραλληλισμούς με την κατοχή καταδικάζουν την πολιτική των αριθμών και με μηνύματα όπως «Βία είναι να σου κλέβουν το σπίτι και το ψωμί».

Σατιρίζουν επίσης τα μέτρα με γελοιογραφίες ότι ακόμη και για τα χιόνια στη Ρώμη οι έλληνες φταίνε, ζητώντας οι περισσότεροι να δοθεί στον ελληνικό λαό μια ανάσα. Η Ελλάδα γλίτωσε την χρεοκοπία αναφέρουν και στο διαδίκτυο για το Γιουρογκρούπ, αναγνωρίζοντας και τα θετικά της συμφωνίας. «Γλίτωσε την χρεοκοπία στους αριθμούς», όμως συμπληρώνουν.

«Πούλησαν ακριβά χρόνο και ελπίδα στους έλληνες, χωρίς να υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και ανάκαμψης των νοικοκυριών. Τέτοιες πολιτικές χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο τις καταδικάζουμε», επισημαίνουν ακόμη και γερμανοί πολίτες που δεν σταμάτησαν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, ούτε όταν τους το ζήτησε η αστυνομία της Γερμανίας.

Διαδηλωτές στο Βερολίνο έρχονται αντιμέτωποι με το δικό τους κράτος και απαντούν αμέσως με μήνυμα διεθνές και ρυθμό απολύτως ελληνικό. Το συρτάκι έγινε ακόμη ένα όπλο στον παγκόσμιο αγώνα αλληλεγγύης με χιλιάδες ανθρώπους σε ανατολή και δύση να δηλώνουν καθημερινά έλληνες, θυμίζοντας και τον πολιτισμό μας σε όσους τον ξεχνούν στο όνομα των αριθμών και των συνταγών λιτότητας.  
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa