Eνταση αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα [Φωτό - VIDEO]


Eνταση επικρατεί αυτήν την ώρα στη συγκέντρωση διαδηλωτών στο Σύνταγμα, από την αριστερή πλευρά της Βουλής. Η ένταση προήλθε όταν οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων. Πέτρες εκτοξεύχθηκαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ έγινε και μία προσαγωγή.

Σε άλλο σημείο επικράτησε ένταση και μεταξύ των διαδηλωτών από άγνωστη αιτία.

Συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων πραγματοποιούν αυτήν την ώρα ΣΥΡΙΖΑ και Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά στην πλατεία Συτάγματος. Χιλιάδες άτομα αυτή την στιγμή βρίσκονται στη συγκέντρωση και διαδηλώνουν κατά του μνημονίου.

Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη και κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων όπου υπάρχουν δεκάδες διμοιρίες των ματ. Οι αστυνομικοί πραγματοποήσαν προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια για την αποφυγή επεισοδίων. 

Ομάδες της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, προσήγαγαν από διάφορα σημεία της Αθήνας συνολικά εξήντα ατομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, για εξακρίβωση στοιχείων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν βρεθεί αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια και το πιθανότερο είναι οτι οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι μετά το πέρας της συγκέντρωσης.






Πριν από λίγο προστέθηκαν και μοτοσικλετιστές στη διαδήλωση, οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατέληξαν στο Σύνταγμα όπου και καταχειροκροτήθηκαν από τους υπόλοιπους διαδηλωτές.


 

Κλειστή έιναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Αμαλίας και οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Πανεπιστήμιο, και Ευαγγελισμός. 

Οι εργαζόμενοι του μετρο καταγγέλλουν την απόφαση της αστυνομίας να διατηρήσει κλειστούς τους σταθμούς του μετρό γιατί πολλοί επιβάτες δυσκολεύονται να φτάσουν στο αεροδρόμιο.


Το συλλαλητήριο είχε προγραμματιστεί για τις 16:00, λίγο μετά από τη λήξη της διαδήλωσης κατά των νέων μέτρων που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των διαδηλωτών υπάρχει κι ένας Γάλλος ακτιβιστής, ο οποίος ήρθε από τη χώρα του για να διαδηλώσει μάζί με τους Έλληνες. 


newsit
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa