Στο αστερισμό του Καρναβαλιού ο πλανήτης


Σε καρναβαλικούς ρυθμούς βρίσκονται πολλές χώρες. Σε Ιταλία και Γερμανία φόρεσαν τις αποκριάτικες στολές τους, ενώ περισσότεροι από εβδομήντα χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν το καρναβάλι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Μέρα και νύχτα χιλιάδες άνθρωποι παρελαύνουν στο πιο διάσημο σαμποδρόμιο του κόσμου, στο Ρίο. Είναι το γεγονός της χρονιάς στη Βραζιλία. Κάθε παρέλαση διαρκεί τουλάχιστον 80 λεπτά, ενώ το ένα γκρουπ διαδέχεται το άλλο, με τις καλλίγραμμες βραζιλιάνες να δίνουν το ρυθμό. Κάποιοι προσπαθούν σκληρά για τον τίτλο του νικητή στα εντυπωσιακά άρματα και κάποιοι άλλοι απλά διασκεδάζουν!

Στην Ιβρέα στην Ιταλία οι κάτοικοι γιόρτασαν τον ερχομό του καρναβαλιού με τον παραδοσιακό πορτοκαλοπόλεμο. Φόρεσαν μεσαιωνικές στολές και πέταξαν εκατοντάδες καφάσια πορτοκάλια ο ένας στον άλλο. 500 τόνοι πορτοκάλια από τη Σικελία χρησιμοποιήθηκαν σαν… όπλα των καρναβαλιστών στο έθιμο που έχει τις ρίζες του στο 1930.

Στη Γερμανία γιόρτασαν το Rose Monday Carnival. Στο Μάιντζ, την Κολονία και το Ντίσελντορφ τα οχυρά του καρναβαλιού δεκάδες άρματα παρέλασαν. Στα περισσότερα άρματα την τιμητική τους είχαν ο Σαρκοζί και η Μέρκελ!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa