Έδιωξαν από το νοσοκομείο παράλυτο κορίτσι γιατί δεν είχε να πληρώσει


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένα έφηβο κορίτσι που είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω, εκδιώχθηκε με τις κλωτσιές από βρετανικό νοσοκομείο γιατί δεν είχε να πληρώσει 300 λίρες τη μέρα για τη νοσηλεία της!

Η 19χρονη Charlotte Wilkinson Burnett, παίκτρια της εθνικής ομάδας του Χόκεϊ της Βρετανίας, καθηλώθηκε στην αναπηρική καρέκλα, μετά από ένα ατύχημα που είχε στην κατασκήνωση με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά το κεφάλι και τη σπονδυλική της στήλη.

Όλα αυτά έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο, και από τότε το κορίτσι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Leicester Royal Infimary. Οι γιατροί όμως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο για εκείνη.
Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο Γολγοθάς της. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να της προσφέρουν, κάποιοι άλλοι πάλι υποστήριζαν ότι η Charlotte υποφέρει από μια ψυχολογική ασθένεια που προκαλεί σύγχυση και τύφλωση!!!


Οι ψυχίατροι πάντως του νοσοκομείου έκριναν ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και έτσι η διοίκηση είπε στην οικογένεια της μικρής ότι δεν μπορεί να κρατάει ένα κρεβάτι, αν δεν πληρώνει την ημέρα 298 λίρες!

Η Charlotte είχε ξεκινήσει την εκπαίδευσή της ως στρατιωτικής γιατρός πριν το ατύχημα και ήταν μια από τις λίγες στρατιωτικούς που βρέθηκε στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι, υποστηρίζοντας το φιλανθρωπικό του έργο.

Υπήρξε παίκτρια της εθνικής ομάδας Χόκεϊ παίδων και είχε εκπροσωπήσει τη χώρα της σε πολλά πρωταθλήματα. Όμως όλα αυτά δεν είχαν καμία σημασία πλέον.

Μια άτυχη στιγμή, ένα γλίστρημα στην μπανιέρα της και ένα κάταγμα στη σπονδυλική στήλη ήταν αρκετά για να συμπεριφερθούν σ’ αυτό το κορίτσι χειρότερα και από αδέσποτο ζώο.


Η μητέρα της υποστηρίζει ότι οι γιατροί δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στην περίπτωση της Charlotte, ενώ αρνήθηκαν να τη μεταφέρουν και σε ειδικό κέντρο για τη σπονδυλική στήλη.

Από την περασμένη εβδομάδα η 19χρονη βρίσκεται στο σπίτι της, μετά από τις απειλές του νοσοκομείου, ότι θα αρχίσουν να της χρεώνουν νοσήλια από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Τώρα ο μπαμπάς της την κουβαλάει στην αγκαλιά του για να τη μεταφέρει στο μπάνιο ή στην κρεβατοκάμαρά της, καθώς στο σπίτι τους δεν υπάρχει ράμπα για να μετακινείται άνετα.

Ελπίζουν πάντως ότι θα μπορέσουν να την πάνε στο Royal Berkshire Hospital που ειδικεύεται σε περιπτώσεις σαν τη δική της.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa