Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο


Την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, εξασφάλισε στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας, του ντόπινγκ και των προσυνεννοημένων αγώνων.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ανακοίνωσε την απόσυρση των δύο επίμαχων άρθρων 21 και 22, με τα οποία διευρύνονταν οι αρμοδιότητες των αθλητικών ομοσπονδιών.
Από πλευράς του ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Ανατολάκης δήλωσε πως το κόμμα του υπερψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής, έχοντας ωστόσο σοβαρές επιμέρους ενστάσεις.   
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής - εξέφρασε ωστόσο την έντονη δυσφορία του για την ελλιπή χρηματοδότηση του αθλητισμού. 
Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως και αυτό το νομοσχέδιο θα αποτύχει όπως και τα προηγούμενα, καθώς συν τοις άλλοις, "μέσα από τις συμμορίες που λυμαίνονται το χώρο του αθλητισμού, εκπαιδεύονται στρατοί και μηχανισμοί σε βάρος του λαϊκού κινήματος". 
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάσος Κουράκης εξέφρασε την από πλευράς αρχής αντίθεση του κόμματός του στο "φακέλωμα" των φιλάθλων, όπως είχε παλαιότερα εκφραστεί αντίστοιχα για την εγκατάσταση καμερών στα γήπεδα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο."Τέτοιες μέθοδοι μπορούν να εξασφαλίσουν μια πρόσκαιρη πάταξη της βίας, χωρίς να εξασφαλίζουν πως δεν θα επανέλθει" σημείωσε.
enikos
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa