Ο Ολυμπιακός πάει φουλ για τελικό πρωταθλήματος με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ


Είδε και έπαθε ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε να μάθει τι εστί Τούμπα, αλλά έμαθε. Στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις του στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, μετρούσε τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Την Κυριακή αποφάσισε να παίξει από την άμυνα και όχι φουλ επίθεση όπως τις προηγούμενες χρονιές και έφυγε νικητής (2-0). 

Απέναντι σε έναν παθιασμένο αντίπαλο και μια φανατισμένη εξέδρα, ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη εμφάνισή του σε εκτός έδρας ντέρμπι πρωταθλήματος την τελευταία διετία. Και από τη στιγμή που δεν έδωσε ελεύθερο χώρο στον σημερινό ΠΑΟΚ, μίλησε η ποιότητα των ερυθρόλευκων παικτών.

Στον Πειραιά δεν άνοιξαν σαμπάνιες για να πανηγυρίσουν την άλωση της Τούμπας. «Ξεπεράσαμε ένα δύσκολο εμπόδιο. Στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και στα ντέρμπι γενικότερα, όταν κερδίζεις τον αντίπαλο είναι σαν να κερδίζεις κάτι περισσότερο. Στην πραγματικότητα κερδίζεις 3 βαθμούς. 

Συνεχίζουμε να λειτουργούμε όπως σήμερα» σχολίασε ο κ. Βαλβέρδε. Ωστόσο στον Πειραιά άρχισαν εκ νέου να ονειρεύονται ότι μπορούν να κόψουν πρώτοι το νήμα του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός σε συνδυασμό με την ήττα (1-0) του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά βρέθηκε 2 βαθμούς κάτω από την κορυφή. Και όπως έχει το πρόγραμμα στις υπόλοιπες 10 αγωνιστικές, ο τίτλος κατά μέγα ποσοστό θα κριθεί στο ντέρμπι με τους Πράσινους στο ΟΑΚΑ (11 Μαρτίου). Μέχρι τότε το πρόγραμμα των Ερυθρολεύκων είναι θεωρητικά εύκολο επειδή θα δώσουν τρία από τα τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα φιλοξενήσουν την ΑΕΚ (την Παρασκευή 10/2), τον Πανιώνιο και τον Αρη, ενώ στις 26 Φεβρουαρίου θα αγωνισθούν στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Στο ενδιάμεσο θα αντιμετωπίσουν βέβαια τη Ρουμπίν Καζάν για το Γιουρόπα Λιγκ σε διπλές συναντήσεις (14/2 στη Μόσχα και 23/2 στο Φάληρο).

Αν μετρήσει κάποιος τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα καταλάβει γιατί οι Ερυθρόλευκοι δικαιούνται να ελπίζουν ότι μπορεί να έχουν επιτυχίες και στα δύο μέτωπα. Στον αγώνα της Τούμπας κάθισαν στον πάγκο οι Ρόι Κάρολ, Μάρκο Πάντελιτς, Κόλιν Καζίμ, Νταβίντ Φουστέρ, Χοσέ Χολέμπας, Βασίλης Τοροσίδης, Ζαν Μακούν, ενώ εκτός αποστολής ήταν οι Λουίς Ντιόγο, Λιούμπομιρ Φέισα, Γιάννης Φετφατζίδης, Τάσος Παπάζογλου, Βιθέντε Μόνχε, Γιάννης Ποτουρίδης και Σήφης Δασκαλάκης.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από αυτούς, θα ξεκινούσαν βασικοί σε πολλές μεγάλες ελληνικές ομάδες. Η δήλωση του προπονητή του ΠΑΟΚ κ. Λάζλο Μπόλονι «πήρα το χαρτί των συνθέσεων, είδα τον πάγκο του Ολυμπιακού και νόμιζα ότι είναι βασικοί» τα λέει όλα.

Μέχρι τις 22 Απριλίου που ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα δώσει 5 εντός και 5 εκτός έδρας παιχνίδια. Μακριά από τον Πειραιά θα αγωνισθεί κατά σειρά με τον ΟΦΗ, τον Παναθηναϊκό, τον Παναιτωλικό, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» εκτός από ΑΕΚ, Πανιώνιο, Αρη, θα υποδεχθεί επίσης τον Αστέρα Τρίπολης και την Κέρκυρα. Αν δεν στραβοπατήσει όπως στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ, τη Δόξα Δράμας και την Ξάνθη, το πιθανότερο είναι ότι στις 11 Μαρτίου θα πάει στο ΟΑΚΑ για τελικό πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Εκτός αν μέχρι τότε έχουν προλάβει να στραβοπατήσουν οι Πράσινοι που αγωνίζονται διαδοχικά με Ξάνθη (εντός), Εργοτέλη (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και ΑΕΚ (εκτός).

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa