Σε κατασκοπεύουν όσο σερφάρεις; Τώρα κατασκόπευέ τους εσύ!


Το γεγονός ότι η δραστηριότητές μας στο Διαδίκτυο, με άλλα λόγια ποιες ιστοσελίδες επισκεπτόμαστε, πόση ώρα καθόμαστε σε αυτές κι άλλα πολλά παρακολουθούνται δεν είναι καινούρια ιστορία.
Άλλωστε, πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να «σβήσουμε» τα ίχνη μας στο Διαδίκτυο από το μεγάλο Αδελφό που παρακολουθεί τα πάντα. Μάλλον, όμως, ήρθε η ώρα να πάρουν κι οι χρήστες την εκδίκησή τους με ένα ισχυρό εργαλείο που θα έχουν στα χέρια τους από εδώ και στο εξής.

Πρόκειται για το Privacy Score, ένα add-on που μπορεί ο κάθε χρήστης να προσθέσει στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί κι αυτό θα τον ειδοποιεί κάθε φορά που επισκέπτεται μια ιστοσελίδα κατά πόσο αξιόπιστη ή όχι είναι αυτή, όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικότητάς του.
Μάλιστα, προκειμένου να δίνει ακόμη πιο ακριβή εικόνα στο χρήστη, έχι δημιουργηθεί μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 100 όπου ανάλογα με το πόσο σέβεται ή όχι κάποια ιστοσελίδα τα προσωπικά σου δεδομένα, τη βαθμολογεί. Στη λίστα του Privacy Score περιλαμβάνονται περισσότερες από 1429 κορυφαίες ιστοσελίδες.
Εκτός από τη βαθμολόγησή τους, το add-on προδίδει στο χρήστη κι όλες τις υπόλοιπες διαφημιστικές ή εταιρίες marketing, στις οποίες καταλήγουν τα προσωπικά τους στοιχεία, αλλά και πώς αυτά θα αξιοποιούνται στη συνέχεια.
Η ίδια η Privacy Score τονίζει ότι το κάνει για να αποκτήσουν οι χρήστες ολοκληρωμένη εικόνα των κινδύνων που διατρέχει καθημερινά η ιδιωτικότητά τους, ενώ δήλωσε ότι ο μέσος όρος για όλες τις ιστοσελίδες είναι το 71.

Όσο πιο χαμηλός ο βαθμός για μία ιστοσελίδα, τόσο λιγότερο αξιόπιστη φέρεται να είναι αυτή. Βέβαια, η Privacy Score ξεκαθαρίζει ότι σε ιστοσελίδες, όπως το Facebook, δεν μπορεί να αξιολογήσει τις διάφορες εφαρμογές που βρίσκονται σε αυτή και χρησιμοποιούν οι χρήστες της.
Κλείνοντας, να πούμε ότι το Privacy Score είναι δωρεάν κι επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν τα δικά τους σχόλια και βαθμολογίες, βάσει των εμπειριών τους.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa