Είχαν ρημάξει το δίκτυο της ΔΕΗ στη Μακεδονία


Τέλος στη δράση μιας τριμελούς συμμορίας «κυνηγών» χαλκού που είχε ρημάξει το δίκτυο της ΔΕΗ στην κεντρική Μακεδονία, έβαλαν οι άνδρες της Ασφαλείας Πολυγύρου που συνέλαβαν τους δράστες και εξιχνίασαν μια σειρά καταστροφής μετασχηματιστών και κλοπής του χαλκού που περιείχαν.
Οι τρεις νεαροί Έλληνες ηλικίας 21, 26 και 32 χρόνων ακινητοποιήθηκαν σε αγροτική περιοχή της Νέας Τρίγλιας στην Χαλκιδική και στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους βρέθηκαν τρεις ηλεκτρικές ασφάλειες κλεμμένες από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., δυο επαγγελματικοί κόφτες καλωδίων με μόνωση, μια εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία, γάντια, σκοινί, ένας ιμάντας έλξης και άλλο ένα τμήμα ιμάντα δεμένο στο πίσω μέρος του οχήματος.

Η προανάκριση αποκάλυψε ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες, οι δράστες είχαν κλέψει το χάλκινο καλώδιο σύνδεσης ενός μετασχηματιστή με την πομώνα άρδευσης στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και έναν ολόκληρο μετασχηματιστή σε αγροτική περιοχή στη Νέα Σάντα Κιλκίς, ενώ αποπειράθηκαν να διαλύσουν άλλον ένα σε αγροτική περιοχή των Βασιλικών Θεσσαλονίκης. 

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθώς υπάρχουν σαφείς υπόνοιες ότι έχουν χτυπήσει και σε άλλες περιοχές.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa