ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Θα περπατήσει πάνω από το Νιαγάρα ισορροπώντας σε σκοινί


Τον πλέον παράτολμο τρόπο να περάσει τα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά επέλεξε ένας γόνος μίας οικογένειας ακροβατών του τσίρκου. Ο Νικ Βαλέντα φέρει ένα όνομα «βαρύ σαν Ιστορία» στο παγκόσμιο στερέωμα των καλλιτεχνών του τσίρκου.


 Ανήκει σε μία οικογένεια που μετράει επτά συνεχείς γενιές στο χώρο του συγκεκριμένου θεάματος και όπως φαίνεται, δεν έχει κουραστεί να επιδιώκει εντυπωσιακά επιτεύγματα. Ο Βαλέντα θα επιχειρήσει να περάσει πάνω από τους καταρράχτες του Νιαγάρα, περπατώντας πάνω σε συρματόσκοινο, μήκους περίπου 450 μέτρων και σε ύψος 75 μ., σε μία προσπάθειά αναμένεται να προσελκύσει πλήθος θεατών και τηλεοπτικών συνεργείων. 


Δείτε αναλυτικά στοιχεία κάνοντας κλικ στο σχετικό γράφημα. Γνήσιος επίγονος του «Μεγάλου Μπλοντέν» Η ιδέα του να περάσει κανείς από τις ΗΠΑ στον Καναδά, πάνω από το Νιαγάρα, περπατώντας σε συρματόσχοινο, είναι κάθε άλλο παρά καινούργια.


 Ο Ζαν Φρανσουά Μπλοντέν, ένας Γάλλος ακροβάτης γεννημένος το 1824, έγινε διάσημος το 1859, όταν ολοκλήρωσε για πρώτη φορά επιτυχώς το παράτολμο εγχείρημα, περπατώντας πάνω σε ένα σκοινί 335 μ., 50 μ. πάνω από τα νερά. 


Μάλιστα, ο Μπλοντέν δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε με διάφορες... παραλλαγές: με τα μάτια δεμένα, μέσα σε... σάκο, τσουλώντας μπροστά του ένα καρότσι εργάτη, φορώντας ξυλοπόδαρα, πατώντας πάνω σε μία καρέκλα με ένα μόνο πόδι, σταματώντας στην μέση για να ψήσει και να φάει μία ομελέτα, ακόμη και με τον μάνατζέρ του στην πλάτη.


 Η εμβρυακή τότε ανάπτυξη των media δεν του εξασφάλισε παρά ψίχουλα, σε σχέση με τα περίπου 100 εκατ. ευρώ τζίρου, που αναμένεται να παράγει η προσπάθεια του Βαλέντα...
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa