Με ισόβια «απειλείται» ο αντάρτης «Αρτέμιο» του Περού

Ήταν ηγετικό στέλεχος της ένοπλης οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι και συνελήφθη την Κυριακή στο Περού έπειτα από ανθρωποκυνηγητό… 20 χρόνων!
Ο Φλορίνδο Φλόρες, ή «σύντροφος Αρτέμιο» θα δικαστεί στην ίδια ακροαματική διαδικασία για τρομοκρατία και λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικαστικές αρχές.

Ο Αρτέμιο «θα δικαστεί στην ίδια ακροαματική διαδικασία επί τρομοκρατία ως κύρια κατηγορία και για λαθρεμπορία ναρκωτικών εξαιτίας των δεσμών του με συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών στα δάση του Περού», είπε στους δημοσιογράφους ο Σέζαρ Σαν Μαρτίν, πρόεδρος των δικαστών της χώρας.

«Θα πρέπει να γίνει σαφές. Η κύρια κατηγορία είναι ουσιώδης, πρόκειται για τρομοκρατία. Οφείλουμε να μη λησμονούμε πως πρόκειται για ένα σημαντικό στέλεχος του Φωτεινού Μονοπατιού στη ζώνη της Ουαγιάγα και έδρασε ως τέτοιο. Αυτό όμως δεν αποκλείει τους αναμφίβολους δεσμούς του με συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών», πρόσθεσε.

Η κατηγορία για τρομοκρατία επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, σύμφωνα με τους δικαστές. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν σαφή επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών και των τρομοκρατικών πράξεων που αποδίδονται στον 47χρονο Αρτέμιο, ένα από τα τελευταία εν ενεργεία στελέχη του Μονοπατιού, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από στρατιωτική επιχείρηση.

Τραυματισμένος στον βραχίονα, ο Αρτέμιο μεταφέρθηκε στη Λίμα και εκεί διακομίστηκε σε νοσοκομείο για να του δοθούν ιατρικές φροντίδες.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa