Σκηνές που σοκάρουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


«Έχασα τα πάντα»…

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο 43χρονος Γιάννης εξιστορεί πώς από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στον δρόμο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Έχασα τα πάντα. Τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν έχω σπίτι, ούτε χρήματα να ζήσω. Η νύχτα είναι επικίνδυνη, φοβάμαι να κοιμηθώ στα παγκάκια και γι’ αυτό έρχομαι στο αεροδρόμιο», εξηγεί.

Ακόμα και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες άστεγοι, που βρήκαν στις αίθουσες αναμονής την ζεστασιά που λείπει από τους δρόμους! Οι νεοάστεγοι κοιμούνται στα καθίσματα και χρησιμοποιούν τις τουαλέτες, ενώ ανακατεύονται με τους ταξιδιώτες για να μην τους εντοπίσουν οι άνδρες ασφαλείας.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» είναι αποκαλυπτικό: οι άστεγοι του αεροδρομίου δεν είναι ρακένδυτοι. Είναι άνθρωποι που βρέθηκαν στο δρόμο εξαιτίας της κρίσηςκαι δεν έχουν συνηθίσει να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο. Γι’ αυτό αναζητούν ένα καταφύγιο, σε στεγασμένο χώρο.


Οι άστεγοι φτάνουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Αρχικά μπαίνουν στον χώρο των αφίξεων. Κάποιοι βολεύονται στα μπλε καθίσματα και κάποιοι άλλοι ανεβαίνουν στον όροφο με τις καφετέριες, ενώ για να περάσουν την νύχταεπιλέγουν τον χώρο των αναχωρήσεων και με τοπρώτο φως της ημέρας φεύγουν.
Υπάλληλοι: «Σφίγγεται η καρδιά μας»

«Θυμάμαι είδα έναν άστεγο να ξυρίζεται στις τουαλέτες. Σφίγγεται η καρδιά μου. Πώς να τους διώξουμε;», λέει ένας υπάλληλος, επισημαίνοντας πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτούς να διώξει τους άστεγους από τον χώρο.

Με τον φόβο να μην τους διώξουν, οι άστεγοι του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώραςπροσπαθούν να παραπλανήσουν τους άνδρες ασφαλείας: κάποιοι μεταμφιέζονται, π.χ. κουβαλώντας μικρά σακίδια όπως οι ταξιδιώτες, δεν κυκλοφορούν ρακένδυτοι και κάποιες γυναίκες μακιγιάρονται ελαφρά σε μια προσπάθεια να κρύψουν την σκληρή αλήθεια…

«Ξέρετε πόση δυστυχία βλέπουμε εδώ;», διερωτάται στην εφημερίδα ένας άλλος υπάλληλος, ενώ άλλοι αναφέρουν: «άνθρωποι ταλαιπωρημένοι είναι»… 

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa