Ενίσχυση των επιχειρήσεων που πυρπόλησαν οι κουκουλοφόροι


 Ενίσχυση των επιχειρήσεων που πυρπόλησαν οι κουκουλοφόροι
Η χορήγηση 10 εκατ. ευρώ από το ταμείο της Περιφέρειας Αττικής στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που καταστράφηκαν από τους κουκουλοφόρους κατά τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Ειδικότερα, από το εν λόγω ποσό η Περιφέρεια θα διαθέσει 4.500.000 ευρώ στις ολοσχερώς κατεστραμμένες επιχειρήσεις, 2.650.000 σε όσες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, 2 εκατ. σε όσες υπέστησαν μεσαίες ζημιές και 850.000 σε όσες έχουν μικρές ζημιές.
Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, θα πρέπει και ο Δήμος Αθηναίων να βάλει χρήματα για τις κατεστραμμένες εμπορικές επιχειρήσεις. «Δεν μπορεί μόνο να μεταφέρει προτάσεις» είπε και σημείωσε: «Δίνουμε στον δήμο Αθηναίων το Πεδίον του Άρεως και το Αττικό Άλσος, αλλά δεν τα δέχεται χωρίς να τα φτιάξουμε πρώτα».
Σχετικά με το θέμα των κρατικών ΚΤΕΟ, ζήτησε να προσέλθει στο περιφερειακό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, προκειμένου να διευκρινισθεί εάν είναι υπέρ του κλεισίματος των ΚΤΕΟ που θα έχει ως συνέπεια μαζικές απολύσεις.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa