Σοκαριστικές εικόνες απο την λαική στον Πειραιά..

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα; Έτσι γίναμε, ενώ «αναμένονται νέα σκληρότερα μέτρα»; Τι θα γίνει αύριο; Όλες αυτές οι σκέψεις πέρασαν μέσα σε δευτερόλεπτα από το μυαλό μας, όταν γίναμε θεατές αυτής της εικόνας. 

Η φωτογραφία, που βλέπετε είναι από την λαϊκή αγορά στην Πλ. Πηγάδα στον Πειραιά. Ώρα 15:30:Δύο άνθρωποι σαν όλους εμάς. Ούτε ζητιάνοι, ούτε άστεγοι. Θα μπορούσαν να είναι οι γονείς ή οι παππούδες μας.

Έχουν εργαστεί όσα χρόνια χρειάζεται για να βγουν στην σύνταξη. Έχουν πληρώσει τις «απαραίτητες» κρατήσεις των προηγούμενων ετών στο ταμείο τους, για να περάσουν… με αξιοπρέπεια τα χρόνια μετά την συνταξιοδότηση.

Έζησαν μια ζωή δουλεύοντας, για να περιμένουν τελικά μεγαλώνοντας να τελειώσει η λαϊκή αγορά, μπας και βρουν κάτι να φάνε… στον δρόμο. 

Είναι θλιβερό και τρομακτικό. Το ζευγάρι, που όπως βλέπετε είναι ντυμένο με καθαρά ρούχα, περιμένει υπομονετικά, να τελειώσει η λαϊκή πριν προλάβει το όχημα καθαρισμού του δήμου να λιώσει τα… πεταμένα στους δρόμους τρόφιμα.

Δυστυχώς, το περιστατικό δεν είναι μοναδικό. Σε κάθε λαϊκή αγορά, κάθε μέρα δεκάδες συνάνθρωποι μας είναι στην ίδια κατάσταση.

Αυτή η εικόνα τραβήχτηκε την Τρίτη 07/02/2012. Πώς θα είναι η κοινωνία μας ένα χρόνο μετά; Πόσος κόσμος θα τρώει από τα σκουπίδια στις 07/02/2013; Tι μας περιμένει ακόμα;

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa