Και… τσικνοπέμπτη α λα Τούρκα;


 Και… τσικνοπέμπτη α λα Τούρκα;
Και… τσίκνισμα α λα Τούρκα; Τουτέστιν και… Τούρκοι καρναβαλιστές;  Έγινε και αυτό στο τεράστιο «χωνευτήρι», που λέγεται Γερμανία… 
Φέτος είναι η πρώτη φορά που στην αποκορύφωση της αποκριάς στη Γερμανία, στα ξεφαντώματα της Τσικνοπέμπτης, συμμετείχε και ο πρώτος σύλλογος καρναβαλιστών που ίδρυσαν στο Ντίσελντορφ Τούρκοι και Γερμανοί.
Όπως μας πληροφορεί η Ντόυτσε Βέλλε, την ιδέα για τη δημιουργία γερμανοτουρκικού συλλόγου καρναβαλιστών (DTC), είχε ο Γερμανός, κ. Ρόλφ Ρόζενκραντς, και ο Τούρκος φίλος του, κ. Ραμαζάν Γιάγκαν. Στη συνέχεια έφεραν ο καθένας τους δικούς του φίλους και γνωστούς καί μετά από κάποιες αρχικές μικροδυσκολίες, βρέθηκαν τα 11 μέλη, που απαιτούνταν για την ίδρυση  συλλόγου: 6 Τούρκοι, 1 Τουρκάλα, 3 Γερμανοί και 1 Σλαβομακεδόνας.
Η «ενσωμάτωση» των Τούρκων μεταναστών στην γερμανική ζωή δεν ανήκει στις προτεραιότητες του καρναβαλικού συλλόγου. Ο κ. Ραμαζάν Γιάγκαν, που ήρθε σε ηλικία 6 ετών από την Τουρκία στη Γερμανία, λέει, μάλιστα, ότι δεν θέλει πια να ακούει αυτή τη λέξη: «Είμαι κομμάτι της γερμανικής κοινωνίας, ανήκουμε όλοι στην κοινωνία αυτή και όλοι πληρώνουμε τους φόρους μας εδώ. Ζούμε εδώ σε δεύτερη, τρίτη ακόμα και τέταρτη γενιά. Ταυτιζόμαστε με την πόλη μας και τη Γερμανία».
Ο κ. Ρόλφ Ρόζενκραντς συμπληρώνει στον γερμανικό σταθμό, ότι «αυτό, που σκεφτήκαμε ήταν ότι δουλεύουμε μαζί, είμαστε φίλοι, περνάμε το χρόνο μας μαζί, αρά γιατί να μην γιορτάζουμε και μαζί;»
Με την ίδρυση του πρώτου γερμανοτουρκικού συλλόγου καρναβαλιστών, πάντως, ο Γιάγκαν και ο Ρολφ κατάφεραν να γίνουν είδηση ως υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Τούρκων και Γερμανών, στη Γερμανία.
Κάτι βέβαια, που ανεξάρτητα από λόγια, το ήθελε δια καώς η γερμανική επίσημη προπαγάνδα μετά τα πολλά κρούσματα επιθέσων ναζί κατά μεταναστών…
Έχουν την τακτική τους οι Γερμανοί. Είναι ικανοί να… πείσουν τους Τούρκους οτι ο .. Βασιλιάς Καρνάβαλος  είναι απόγονος του Σουλειμάν…
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa