«Κουρεμένος» αλλά κεφάτος ο καρνάβαλος

Μια μέρα πριν ανοίξει το Τριώδιο, ο βασιλιάς καρνάβαλος ετοιμάζεται φέτος για μια λιγότερο λαμπερή αλλά το ίδιο κεφάτη εμφάνιση.

Οι αξίες του εθελοντισμού αλλά και της αποταμίευσης, θα είναι ο βασικός άξονας των φετινών εορτασμών, σύμφωνα με τους περισσότερους δήμους, οι οποίοι, παλεύουν να μειώσουν όσο περισσότερο μπορούν το φετινό προϋπολογισμό. Φωτεινό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη, ο οποίος, τις χορηγίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις θα τις διαθέσει σε κοινωνικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Στην Πάτρα, ο Δήμος προσπαθεί να κάνει αιματηρές οικονομίες για να μειώσει το συνολικό κόστος και να καλύψει τα έκτακτα έξοδα που θα προκύψουν. Πέρσι, οι εορταστικές εκδηλώσεις κόστισαν γύρω στις 800.000 ευρώ ποσό που ο Δήμος προσπαθεί να μειώσει φέτος κατά τουλάχιστον 40%.
Ο Δήμος Ρέντη, πραγματοποιούσε κάθε χρόνο μία από τις μεγαλύτερες παρελάσεις, με το συνολικό κόστος των καρναβαλικών εκδηλώσεων να φτάνει μαζί με τις χορηγίες τις 300.000 ευρώ. Φέτος, δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 10.000 ευρώ. 

Με πολλές περικοπές προετοιμάζονται όμως και οι Δήμοι Ρεθύμνου και Μεγαλόπολης να υποδεχτούν το καρναβάλι. Το ρεθεμνιώτικο καρναβάλι είναι αφιερωμένο στην «Οδύσσεια των Ελλήνων» παρομοιάζοντας τη σημερινή κατάσταση με τις κατά καιρούς οδύσσειες των Ελλήνων.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa