Βίντεο ντοκουμέντο αστροναύτες χορεύουν στη Σελήνη!


Ένα συγκλονιστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα, από την αποστολή του Apollo 17 στο φεγγάρι, τον Δεκέμβριο του 1972. Στο βίντεο εμφανίζονται δύο αστροναύτες να χορεύουν και να τραγουδούν πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η αποστολή του Apollo 17, ήταν τελευταία επανδρωμένη στο φυσικό μας δορυφόρο.

Οι δύο αστροναύτες κατά την διάρκεια της εξερεύνησης και πραγματοποίησης πειραμάτων στη Σελήνη, θέλησαν να το ρίξουν λίγο «έξω», βάζοντας ήχο και κίνηση στην απόλυτη γαλήνη του περιβάλλοντος . Έτσι άρχισαν να τραγουδούν αλλά και να χορεύουν, όσο το επέτρεπε βέβαια η βαριά στολή τους.

Την αρχή έκανε ο Σμιτ τραγουδώντας το «The Fountain in The Park», ένα παραδοσιακό αμερικανικό τραγούδι που γράφτηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Φυσικά ο Σμιτ το προσάρμοσε στην περίσταση. Και αυτό γιατί ο πρώτος στίχος «While strolling in the park one day» (ενώ τριγυρνούσα στο πάρκο μια μέρα) τροποποιήθηκε και την θέση της λέξης «πάρκο» πήρε φυσικά το φεγγάρι.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Σέρμαν που έβαλε την δική του πινελιά στην διασκευή αλλάζοντας τον «Μάιο», που αναφέρεται σε κάποιο στίχο σε Δεκέμβριο. Τα μέλη της αποστολής παρέμειναν συνολικά 22 ώρες στην Σελήνη.



star
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa