Τσίπρας: «Θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης»


Για «θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης» με την τρόικα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος...

στις διαβουλεύσεις για το νέο πρόγραμμα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι κυβέρνηση και τρόικα «έχουν, δυστυχώς, συναινέσει στους επαχθείς όρους των νέων συμφωνιών», ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη ότι έχει ρόλο «κονφερανσιέ» στις συζητήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενδελεχή, όπως είπε, ενημέρωση που είχε από τον κ. Δήμα για την εξωτερική πολιτική, ενώ τόνισε την ανάγκη ριζικού γεωπολιτικού αναπροσανατολισμού της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το μείζον είναι το θέμα της εθνικής κυριαρχίας, που, όπως είπε, χάθηκε σε μεγάλο βαθμό εδώ και δύο χρόνια, υπενθυμίζοντας, εν προκειμένω, σχετικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελλόριζο.

Βιώνουμε τις οδυνηρές συνέπειες του μονομερούς ευρωατλαντικού προσανατολισμού και της ένταξης στον ίδιο άξονα με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πρόσθεσε και υπογράμμισε την ανάγκη νέας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Αναφερόμενος τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητη την αύξηση αυτών των δαπανών, εν μέσω γενικών περικοπών των κρατικών δαπανών. Ζήτησε μάλιστα διακομματικό έλεγχο, προσθέτοντας ότι αισθάνεται πως αυτή είναι η κοινή θέση και προσέγγιση με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, ώστε να σταματήσει να λειτουργεί το διαχρονικό πλέγμα αυθαιρεσίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι «έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε σε βάθος τις θέσεις, τις προτάσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι στην εξωτερική πολιτική είναι απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

voria.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa