Ισραηλινή έφοδος σε τηλεοπτικούς σταθμούς στη Ραμάλα


 Ισραηλινή έφοδος σε τηλεοπτικούς σταθμούς στη Ραμάλα
 
Εφοδο σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς στη Ραμάλα έκανε σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο ισραηλινός στρατός με σκοπό να σταματήσει τη λειτουργία τους, σύμφωνα με μαρτυρίες των υπευθύνων των σταθμών αυτών.
«Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν γύρω στις 02:00 το πρωί και κατέσχεσαν περίπου 30 υπολογιστές, αρχεία, διοικητικούς φακέλους και όλους τους αναμεταδότες. Ενας από τους φύλακες ασφαλείας προσπάθησε να τους εμποδίσει αλλά του είπαν ότι είχαν επίσημη εντολή να κλείσουν τον σταθμό, ο οποίος σταμάτησε να εκπέμπει» δήλωσε ο αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού δικτύου Al-Watan Αλι Νταράγμεχ.
«Μένουμε κατάπληκτοι» είπε και ο Μουάμαρ Οράμπι, ο γενικός διευθυντής του Al-Watan TV, του μικρού τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει σε μια από τις τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και μεταδίδει τοπικές ειδήσεις και
πολιτιστικές και πολιτικές εκπομπές στο Ιντερνετ. «Δεν ξέρουμε γιατί κατέσχεσαν τον εξοπλισμό και έκλεισε ο σταθμός, εφόσον εργαζόμαστε στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής η οποία μας έδωσε την άδεια λειτουργίας», πρόσθεσε εξηγώντας ότι η επιχείρηση διήρκησε τρεις ώρες.

Ανάλογες κινήσεις έγιναν και στο τηλεοπτικό δίκτυο Quds, το οποίο μεταδίδει κυρίως παιδικές εκπομπές.«Στις 03:00 το πρωί, ο ισραηλινός στρατός μπήκε στα γραφεία του σταθμού και πήρε όλο το υλικό και τον εξοπλισμό αναμετάδοσης», είπε ο διευθυντήςΧαρούν Αμπου Αρα.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει ωστόσο το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών. Δημοσιογράφοι ανακοίνωσαν ότι οργανώνουν διαδήλωση σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ραμάλας, όπου βρίσκεται και η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής την οποία το Ισραήλ επικρίνει ότι δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει το κλίμα υποκίνησης εναντίον του. Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι τονίζουν ότι οι ισραηλινές έφοδοι υπονομεύουν την Αρχή τους στις περιοχές της Δυτικής Οχθης που τελούν υπό τον διοικητικό τους έλεγχο.  
Οι ισραηλινο-παλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες διακόπηκαν στα τέλη του 2010,  εν μέσω διαφωνιών εξαιτίας της συνέχισης της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας χωρίς ακόμη να έχει διαφανεί η προοπτική επανάληψής τους
σύντομα.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa