Μάθετε να εντοπίζετε τα ψεύτικα προφίλ


Στο twitter οι ψεύτικοι λογαριασμοί ή οι λογαριασμοί που δημιουργούνται απλώς για να διανείμουν links προς "ύποπτο" περιεχόμενο (ιούς, "Δούρειους Ιππους" κ.τ.λ.) είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστούν. 


Συνήθως έχουν αντί για όνομα μια ακατάληπτη αλληλουχία χαρακτήρων, αντί για φωτογραφία έχουν το αβγό που βάζει το twitter σε κάθε νέο λογαριασμό, δεν λένε πολλά....





πράγματα και συνήθως περιορίζονται στην αποστολή μηνυμάτων που έχουν μόνο ένα link ή υπόσχονται τα γνωστά (μυθικά πλούτη, εύκολο αδυνάτισμα, δουλειά με τρελά λεφτά κ.ο.κ.). Στο Facebook όμως;

Φαίνεται πως στο μεγαλύτερο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει μια μεγαλύτερη δυσκολία στο να εντοπίσει κανείς έναν ψεύτικο λογαριασμό που χάνεται σε ένα πέλαγος δημοσιεύσεων και φωτογραφιών. 



Η Barracuda Networks, σε μια προσπάθεια να προωθήσει και τη σχετική υπηρεσία προστασίας που έχει αναπτύξει δημοσιεύει τα ευρήματα μιας μελέτης σύμφωνα με την οποία ένα ψεύτικο προφίλ έχει πάνω κάτω τα εξής χαρακτηριστικά: 

Είναι γυναίκα, δηλώνει πως έλκεται και από τα δύο φύλα, χρησιμοποιεί μέχρι...εξαντλήσεως τη λειτουργία tagging στις φωτογραφίες, δεν δημοσιεύει μηνύματα στο status update και έεχει ανεξήγητα μεγάλο αριθμό φίλων.



 Αυτά ισχυρίζεται η Barracuda που έχει φτιάξει και σχετικό infographic, προσθέτοντας πως τα ψεύτικα προφίλ μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην ασφάλεια του ανυποψίαστου χρήστη.
deasy.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa