Σκάνδαλο για την κόρη του υπ. Εργασίας στην Ιταλία


Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία ύστερα από την αποκάλυψη πως η κόρη της υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης Μόντι, Ελσας Φορνέρο, Σίλβια Ντεάλιο, έχει μόνιμη θέση, 
την ώρα που η μητέρα της προσπαθεί να πείσει τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δεχθούν το τέλος της μονιμότητας και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, αλλά και με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, η Ελσα Φορνέρο είναι αντιμέτωπη με το πρόβλημα της «σύγκρουσης επαγγελματικών και οικογενειακών συμφερόντων».
Η 37χρονη κόρη της Φορνέρο είναι καθηγήτρια ιατρικής γενετικής στο πανεπιστήμιο του Τορίνο, στο οποίο εργάζονται επίσης η μητέρα της και ο πατέρας της, που είναι γνωστός οικονομολόγος και δημοσιογράφος.
Η Σίλβια Ντεάλιο έχει πλούσιο βιογραφικό και παρότι κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της, το γεγονός ότι εργάζεται στον ίδιο εργασιακό χώρο με τους γονείς της και έχει λάβει χρηματοδοτήσεις στο παρελθόν από την τράπεζα San Paolo, στην οποία αντιπρόεδρος ήταν η μητέρα της, έχει προκαλέσει συζητήσεις.
Μάλιστα η περίπτωση της Ντεάλιο χρησιμοποιείται σαν κριτική προς τις δηλώσεις που είχε κάνει η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι, Αννα Μαρία Καντσελιέρι, ότι οι Ιταλοί είναι «αγκιστρωμένοι σε μόνιμη θέση, στην ίδια πόλη, δίπλα στη μαμά και τον μπαμπά, αλλά ο κόσμος αλλάζει», αλλά και στις δηλώσεις του ίδιου του Ιταλού 
πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, ο οποίος είχε αναφέρει ότι στο εξής «οι νέοι πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν θα μπορούν να έχουν μια μόνιμη δουλειά για όλη τους τη ζωή».

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa