Βενιζέλος:Τι σημαίνει το "ΝΑΙ".....και τι το "ΟΧΙ" [ΒΙΝΤΕΟ]


Δραματική προειδοποίηση απηύθυνε πριν από λίγο μιλώντας στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ότι ένα «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση θα σημαίνει άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, με παράλληλη τεράστια υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε αρνητικά  στο ότι υπάρχουν ενδιάμεσα σενάρια (όπως π.χ. στάση πληρωμών και παραμονή στην ευρωζώνη) και ανέφερε  ότι  απομένει δυστυχώς  μόνο η ασύντακτη χρεοκοπία.«Σημαίνει κατάρρευση των τραπεζών, αδυναμία διεξαγωγής εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου με ότι αυτό συνεπάγεται (αδυναμία εισαγωγής βασικών αγαθών),  αναγκαστική έξοδο από το ευρώ για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και επιστροφή στη δραχμή με δραματικές ισοτιμίες» περιέγραψε ότι  θα σημαίνει μια καταψήφιση της δανειακής  σύμβασης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «θα πρέπει να ζήσουμε μόνοι μας με τα δικά μας χρήματα , με ότι συνεπάγεται για μισθούς και συντάξεις, μεγάλη μείωση στις τιμές των ακινήτων» κ.α.

Ο κ. Βενιζέλος διατύπωσε αιχμές και προς ΝΔ –ΛΑΟΣ για τη στάση τους, όπως και σε όσους στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να διαφωνούν με τη δανειακή σύμβαση.   «Κάποιοι μιλούσαν γα επαναδιαπραγμάτευση , δεν το λένε τώρα, έχει γίνει η πιο σκληρή διαπραγμάτευση που μπορούσε να γίνει» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι μπορεί  να τους δοθεί η ευκαιρία  να εφαρμόσουν αυτή την επαναδιαπραγμάτευση  «για να δουν ότι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια μπορούν να λένε».

Ο υπουργός Οικονομικών κατέληξε:  «Δεν θα μας  συγχωρέσει το Έθνος εάν δεν κάνουμε το σωστό». 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa