Θύμα «βασανιστηρίων» η Τιμοσένκο στη φυλακή


Θύμα κακομεταχείρισης πέφτει καθημερινά η ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από τον Αύγουστο και υποφέρει από προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με την Τσέχα Ευρωβουλευτή και γιατρόΖουζάνα Ροϊτόβα, «της έχουν πάρει τα δεκανίκια της και έχουν σταματήσει τη χορήγηση της θεραπείας αναλγητικών».
Η Τιμοσένκο, η οποία υποφέρει από πόνους στην πλάτη, «ήταν αναγκασμένη να υποστείμακρές ανακρίσεις, πολλών ωρών. Έχει πραγματικά βασανιστεί και ταλαιπωρηθεί», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι το ιατρικό ιστορικό του Νοεμβρίου «καταδεικνύει σαφώς ότι οι παθήσεις που διαπιστώθηκαν εκείνη την εποχή στην οσφυϊκή χώρα ήταν τόσο σοβαρές που έχρηζαν κατάλληλης θεραπείας, κυρίως ξεκούρασης στο κρεβάτι και μιας θεραπείας αναισθητικών».
Όπως τονίζει το news247.gr, η Ροϊτόβα έφτασε την Κυριακή στην Ουκρανία για να συντάξει για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκθεση όσον αφορά την κατάσταση της υγείας της Τιμοσένκο, όμως οι αρχές δεν της επέτρεψαν να την επισκεφθεί.
«Δεν επιτρέπουν σε κανέναν να την επισκεφθεί, με εξαίρεση την κόρη της και τον δικηγόρο της«, δήλωσε η Ροϊτόβα, σύμφωνα με την οποία, η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας «στερείται των θεμελιωδών δικαιωμάτων που όλος ο κόσμος θα έπρεπε να έχει, ακόμη και στη φυλακή».
«Πραγματικά παίρνω πιο πολύ στα σοβαρά τώρα τους φόβους της οικογένειάς της, σύμφωνα με τους οποίους μπορεί να εκτέθηκε στην επίδραση τοξικών ουσιών, για να υποταχθεί στις πιέσεις του καθεστώτος», σημείωσε.
Η Τιμόσενκο, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από τον Αύγουστο, καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας όταν ήταν πρωθυπουργός.
Η υπόθεσή της προκάλεσε κρίση ανάμεσα στο Κίεβο και την ΕΕ, η οποία κρίνει ότι η φυλάκισή της είχε πολιτικά κίνητρα.
«Η Γιούλια δεν θα καταθέσει ποτέ αίτημα για να της δοθεί χάρη, είναι μια γυναίκα αποφασισμένη που δεν θα υποταχθεί ποτέ», κατέληξε η Ροϊτόβα στις δηλώσεις της προς το CTK.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa