Μ. Μανουσάκης: Γιατί η νέα του σειρά έφτασε μέχρι τη Βουλή;


Μια φιλόδοξη υπερπαραγωγή βασισμένη στη ζωή του μεγάλου μας συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων και το θέμα έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή. 



 Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος θα είναι και παραγωγός της σειράς έχει καταθέσει πρόταση για να εγκριθεί το οικονομικό ποσό που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων, το οποίο είναι υπέρογκο. Συγκεκριμένα για 14 επεισόδια θα απαιτηθεί το ιλιγγιώδες ποσό του 1, 5 εκατομμυρίου ευρώ. 


Την υπόθεση έχει αναλάβει να εξετάσει και να φέρει στο κοινοβούλιο ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, κύριος Σίμος Κεδίκογλου. 


Το σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Ουζερί ο Τσιτσάνης» και η υπόθεση εκτυλίσσεται στη δεκαετία του 40, την εποχή που ο Βασίλης Τσιτσάνης ζούσε στη Θεσσαλονίκη. 


Παράλληλα με τη ζωή του δημιουργού θα δούμε ιστορικές λεπτομέρειες για τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες  στην Ελλάδα,  για την ταραγμένη διετία 1942 1943 αλλά και για το εβραϊκό ζήτημα, καθώς εκείνα τα χρόνια έλαβε χώρα ο μεγάλος διωγμός των Εβραίων από τους Γερμανούς 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa