Σκόντο στα ενοίκια κυλικείων



Μειώσεις στα μισθώματα των κυλικείων από 10% έως και 20% ανακοίνωσαν σήμερα οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Χανίων. Οι μειώσεις αποφασίστηκαν ομόφωνα, καθώς όπως επισημάνθηκε, πολλοί εκμισθωτές κυλικείων, λόγω και της οικονομικής κρίσης, αδυνατούσαν να καταβάλουν ακόμα και τα μισθώματα.
Αναγνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί, οι σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Χανίων αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν από την 1η Μαρτίου 2012 έως και τις 30 Ιουνίου του 2013 σε μείωση έως και 20% των μισθωμάτων για όσους μισθωτές κυλικείων έχουν υπογράψει συμβάσεις πριν από τουλάχιστον δυο χρόνια.
Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε 19 από τα 29 κυλικεία μειώνονται τα μισθώματα κατά 10% για τα κυλικεία που σε ετήσια βάση καταβάλουν έως 20 ευρώ μίσθωμα για κάθε μαθητή και κατά 20% για τα κυλικεία που καταβάλουν πάνω από 20 ευρώ ετήσιο μίσθωμα για κάθε μαθητή.
Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται 11 κυλικεία και στη δεύτερη 8. Τα ίδια κριτήρια ισχύουν και για τα κυλικεία των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
enikos

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa