Έλληνες μαζί με μετανάστες έκαιγαν την Αθήνα Στους συλληφθέντες 14χρονοι κουκουλοφόροι(!) ....δικηγόροι κ.α.


Κυριακή βράδυ και στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί χάος, από ομάδες ατόμων που σπάνε, καίνε και κάνουν πλιάτσικο σε ιστορικά κτίρια και καταστήματα. Η αστυνομία συλλαμβάνει 79 άτομα και προχωρά σε δεκάδες προσαγωγές. Ποιο είναι όμως το προφίλ των ανθρώπων που κατηγορούνται για τα έκτροπα;

Ο «Πύργος της Βαβέλ»:

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, από τους 79 συλληφθέντες, 53 είναι Έλληνες και 26 αλλοδαποί. 9 είναι υπήκοοι Αλβανίας, 4 Αλγερίας, 1 Τυνησίας, 1 Μαυριτανίας, 2 Ρουμανίας, 2 Πολωνίας, 1 Αφγανιστάν, 1 Μολδαβίας, 4 Παλαιστίνιοι και 1 από το Ιράκ.

Νέοι από 19 έως 29 ετών οι περισσότεροι:

Σαράντα ένας από τους συλληφθέντες είναι ηλικίας από 19 έως 29 ετών, ενώ υπάρχουν και τρεις ανήλικοι από 14 έως 17 ετών. Είκοσι επτά άτομα είναι από 31 έως 39 ετών και οκτώ άτομα είναι άνω των 40.

Η επαγγελματική τους «ταυτότητα»- 15 άνεργοι:

Ενδιαφέρον έχει και το επαγγελματικό προφίλ των συλληφθέντων. Αν και στην πρώτη θέση είναι 15 άνεργοι, υπάρχουν ακόμη –κατά δήλωσή τους- 4 φοιτητές, 2 μαθητές, 11 ιδιωτικοί υπάλληλοι, 2 ελεύθεροι επαγγελματίες, 1 καθηγητής, 1 ασκούμενος δικηγόρος, 1 αυτοκινητιστής, 1 σκηνοθέτης, 2 οικοδόμοι, ενώ 39 δεν δήλωσαν επάγγελμα.

Προσαγωγές:

68 Έλληνες και 24 αλλοδαποί είναι οι προσαχθέντες, εκ των οποίων 2 Αρμένιοι, 3 Αλβανοί,  1 Πολωνός, 1 Ρώσος, 7 Αφγανοί, 5 Ιρανοί,  1 Ιρακινός, 1 Πακιστανός, 1 Αλγερινός, 1 υπήκοος Καζακστάν και 1 Παλαιστίνιος.  Και εδώ υπάρχουν μηχανολόγοι, ψυχολόγοι, εργαζόμενος στη δημοτική αστυνομία, μαθητές, έμποροι, δικηγόροι, ακόμη και στρατιώτης.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία αναφέρει ότι από τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι πολλοί –κυρίως αλλοδαποί- είχαν επάνω τους αντικείμενα που προέρχονταν από λεηλασίες καταστημάτων.

Και ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης μεταξύ των συλληφθέντων:

Μεταξύ των 23 συλληφθέντων για την προσπάθεια εισβολής στο Δημαρχείο της Αθήνας, είναι και ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Να σημειώσουμε ότι ο Επ. Σκυφτούλης, είναι παλιός γνώριμος των Αρχών για την αντεξουσιαστική του δράση, ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, χωρίς όμως να αποδειχθεί κάτι.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa