Με νίκη πέρασε από την Κρήτη ο Παναθηναϊκός 0-2 Τελικό


 Με νίκη πέρασε από την Κρήτη ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός πήρε τους βαθμούς στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη (2-0). Ετσι, η ομάδα του Φερέιρα αύξησε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό σε πέντε βαθμούς, έχοντας όμως και ένα ματς περισσότερο.
Ο αγώνας δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικός, αλλά ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε αυτό που ήθελε: την επιτυχία και το δικαίωμα να συνεχίσει με αυξημένες ελπίδες τη διεκδίκηση του τίτλου. Στη βαθμολογία ο ΠΑΟ έχει πλέον 54 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός (παίζει αύριο με τον Πανιώνιο) έχει 49.
Το αξιοσημείωτο είναι πως τα γκολ πέτυχαν ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκουν συχνά δίχτυα.
Στο 55′ ο Σιμάο με κεφαλιά έκανε το 0-1 και στο 59′ ήρθε το 0-2 από τον Μαυρία. Προηγήθηκε σουτ του Χριστοδουλόπουλου και ασθενής απόκρουση του Πίρσον.Ηταν τα πρώτα γκολ στη Σούπερ Λίγκα για τους Σιμάο και Μαυρία και βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και πήρε δίκαια τη νίκη.
Διαιτητής: Κάκος.
Κίτρινες: Μπέτο, Σιμάο, Βιτόλο.
Εργοτέλης: Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ(65′ Κυριακίδης), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης(80′ Τζανακάκης), Δάρλας, Μπέτο, Καρέλης(85′ Ευαγγέλου), Κουτσιανικούλης.
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπίερσμιρ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνης(46′ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ(79′ Πετρόπουλος), Κλέιτον(70′ Καραγκούνης).
ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ
Στην Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία στο εφετινό πρωτάθλημα. Με το 1-0 κόντρα στη Skoda, η ομάδα του Τσιώλη ανέβηκε κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα και πέρασε την Ξάνθη. Ο Αστέρας έχει 31 βαθμούς και η Ξάνθη  29.
Το ματς ήταν συναρπαστικό και με εξέλιξη που είχε μεγάλη αγωνία. Μάλιστα, ο Αστέρας Τρίπολης τελείωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτης, ενώ η Ξάνθη με δέκα.
Το 0-1, το γκολ της σπουδαίας νίκης για τον Αστέρα, ήρθε στο 67′ με ωραίο σουτ του Περόνε.
Λίγο αργότερα, στο 70′ ο Μαρκόφσκι αποβλήθηκε με κατευθείαν κόκκινη κάρτα, γιατί ο ρέφερι Δασκαλόπουλος θεώρησε πως ο επιθετικός έκανε αντιαθλητικό τάκλινγκ πάνω στον Ουσέρο. Στο 72′ αντίκρυσε την κόκκινη (δύο κάρτες) ο Τσαμπούρης και στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε (δύο κίτρινες) ο Ράγιος.
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μαρκόφσκι, Ράγιος, Τσαμπούρης.
Κίτρινες: Αλβάρες, Πόι, Σολάκης, Στεφανάκος.
Ξάνθη: Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Εντιμάρ, Στάσιακ(79′ Πλατέλλας), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης(74′ Καζάκης), Πόι, Ντάνι, Μαρκόφσκι, Βλαχοδήμος (68′ Μάνταλος).
Αστέρας Τρίπολης: Χακόμπο(77′ Στεφανάκος), Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Αλβαρες(32′ Ναβάρο), Τσαμπούρης, Ράγιος, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο, Μπρέσκα, Σολάκης(57′ Περόνε).
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa