Ανεξήγητο ατύχημα με F-16 στη Λάρισα

'Μια περίεργη ιστορία έλαβε χώρα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας, όταν για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία ένα F16 προσγειώθηκε με την «κοιλιά», προκαλώντας ερωτήματα σε σχέση με την τεχνική κατάσταση των αεροσκαφών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
F-16, ατύχημα, στρατιωτικό αεροδρόμιο, Λάρισα, προσγείωση, έρευνα, Πρώτο Θέμα
Το πρωί της Πέμπτης ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 52+ D επέστρεφε μετά από εκπαιδευτική πτήση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» για άγνωστους λόγους, αμέσως μόλις το μαχητικό ακούμπησε στο διάδρομο προσγείωσης της 110 Πτέρυγας Μάχης, τα σκέλη του F-16 «μάζεψαν» όπως αναφέρεται στην αεροπορική ορολογία.

Οι δύο χειριστές αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και μετά από χειρισμούς κατάφεραν να κρατήσουν το μαχητικό εντός του διαδρόμου. Τελικώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε με επιτυχία ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει σαφής εκτίμηση για το μέγεθος της ζημίας που υπέστη το διθέσιο F-16 και τους λόγους που προκάλεσαν το τεχνικό πρόβλημα.

Το ασυνήθιστο περιστατικό προκαλεί ερωτήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και κατά συνέπεια αναμένεται να διαταχθεί έρευνα ώστε να εξακριβωθεί τι συνέβη και εντελώς ανεξήγητα έκλεισαν οι ρόδες του μαχητικού αμέσως μετά την επαφή του αεροσκάφους στο διάδρομο προσγείωσης.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa