Έξι συγκινητικές ιστορίες αγνοουμένων από το Costa Concordia

Costa Concordia, ναυάγιο, αγνοούμενοι, τρόμος, αυταπάρνηση, προσωπικές ιστορίες,'Μπορεί οι δημοσιογραφικοί φακοί να ξεχάσουν σιγά-σιγά το τραγικό ναυάγιο του Costa Concordia, δεν ισχύει το ίδιο όμως για τους άτυχους επιβάτες που έζησαν ιστορίες 


τρόμου, συγκίνησης αλλά και αυταπάρνησης τις τραγικές ώρες του ναυαγίου. 


Μέχρι αυτή την ώρα θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι. Αυτές είναι οι μικρές προσωπικές ιστορίες τους που αποκαλύπτουν σαν ψηφίδες το δράμα των απλών ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη στα ιταλικά νερά.
O μουσικός που θυσιάστηκε για ένα παιδί
Ο Τζουζέπε Τζιρόλαμο, ένας 30χρονος μουσικός από το Μπάρι είχε αρχίσει να εργάζεται στις 4 Δεκεμβρίου για την Costa Cruises. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τη στιγμή της πρόσκρουσης ο Τζιρόλαμο έπαιζε μουσική σε μια αίθουσα του πλοίου. Σύμφωνα με μαρτυρία συναδέλφου του, ενώ ο Τζιρόλαμο αρχικά επιβιβάστηκε σε μια σωστική λέμβο, έδωσε τη θέση του σε ένα παιδί. Άλλοι τον είδαν στη συνέχεια, στην τέταρτη ή την πέμπτη γέφυρα, να φορά το σωσίβιό του με τα σημάδια της αγωνίας εμφανή στο πρόσωπό του καθώς δεν ήξερε να κολυμπά.
Ο πατέρας και η κορούλα του
Ο 36χρονος Ουίλιαμ Αρλότι και η πεντάχρονη κορούλα του Νταϊάνα ήταν κάτοικοι του Ρίμινι. Οι δυό τους αποχωρίστηκαν βίαια τη σύντροφο του Αρλότι όταν αυτή μπήκε σε σωστική λέμβο. Όπως καταθέτουν οι επιβάτες και οι τρεις βρίσκονταν νωρίτερα σε ένα χώρο όπου οι επιβάτες θα μπορούσαν να σωθούν, αλλά τους ζήτησαν να πάνε στην άλλη πλευρά του πλοίου που άρχισε να παίρνει κλίση. Όταν θέλησαν να γυρίσουν πίσω το κοριτσάκι γλίστρησε και μαζί της και ο πατέρας της.
Το τελευταίο μήνυμα ενός νεαρού ζευγαριού Γάλλων
Το τελευταίο μήνυμα της Μιλέν, 23 ετών, και του συντρόφου της Μικαέλ, 25 ετών, εστάλη το βράδυ της Παρασκευής στις 00:15 ώρα Ελλάδας, μιάμιση ώρα μετά την πρόσκρουση του πλοίου στο βράχο στο νησί Τζίλιο. Σε ένα σύντομο SMS προς τους γονείς του, ο Μικαέλ γράφει: «Το πλοίο έχει πάρει κλίση. Φοράμε τα σωσίβια και σας ενημερώνω ότι θα πρέπει να φύγουμε με μια μικρή σωσίβια λέμβο. Είναι χάλια, όλος ο κόσμος σπρώχνεται, θα σας ενημερώνω μόλις έχουμε νέα».
Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι γονείς δεν έλαβαν κάνεα μήνυμα. Επισήμως το ζευγάρι θεωρείται αγνοούμενο ωστόσο οι γονείς διατηρούν την ελπίδα. «Αν φορούσαν τα σωσίβια και πήγαν προς τις βάρκες, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι δεν θα μπορούσαν να εκκενωθούν. Εφ όσον δεν έχουν βρεθεί τα σώματά τους, θέλουμε να πιστεύουμε», δηλώνουν.
Οι φίλες από τη Βαυαρία
Καταγόμενες από τη Βαυαρία, η Αγγέλικα 57 ετών, συνταξιούχος, και η φίλη της Γκάμπι, 52 ετών, διοικητική υπάλληλος, έκαναν το πέμπτο τους ταξίδι μαζί στο Costa Concordia. Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης με τις σωσίβιες λέμβους,«οι άνθρωποι συνωστίζονταν», δήλωσε η Αγγέλικα στο ραδιοσταθμό Antenne Bayern. Όταν παρουσιάστηκαν τρία άτομα σε αναπηρικές καρέκλες, «τους δώσαμε τη θέση μας». Οι δύο γυναίκες στη συνέχεια γλίστρησαν σε όλο το πλάτος της γέφυρας, και χάθηκαν από το οπτικό πεδίο. Η Γκάμπι δεν ξαναφάνηκε.
Costa Concordia, ναυάγιο, αγνοούμενοι, τρόμος, αυταπάρνηση, προσωπικές ιστορίες,
Η Περουβιανή σερβιτόρα
Η Περουβιανή Ερίκα Σόρια, 25 ετών, είναι η μόνη αγνοούμενη από τη Λατινική Αμερική. Την ώρα που το κρουαζιερόπλοιο προσέκρουε στα βράχια εκείνη σέρβιρε σε ένα μπαρ του πλοίου. Τελευταία φορά εθεάθη σε μια σωστική λέμβο. Εργαζόταν για μια εταιρεία της χώρας της, την Bonavista, η οποία την έστειλε να εργαστεί στα πλοία. Ο πατέρας της έχει έλθει από το Περού στο Τζίλιο για να την αναζητήσει. Εξακολουθεί να είναι εξοργισμένος για την «ατιμωρησία» στην Ιταλία και νιώθει οργή για την αποφυλάκιση του ανεύθυνου καπετάνιου που εγκατέλειψε το πλοίο πριν από τους επιβάτες.
Μνήμες Τιτανικού
Καμιά φορά η τύχη παίζει πολύ άσχημα παιχνίδια. Η Βαλεντίνα Καπουάνο, 30 ετών, είναι μια Ιταλίδα που επέζησε από το ναυάγιο του Concordia. Όμως ξύπνησαν μέσα τις οι μνήμες από τα παιδικά της χρόνια, όταν η γιαγιά της Μαρία της διηγείτο ιστορίες για το ναυάγιο του Τιτανικού, όπου έχασε τη ζωή του ο θείος της.
Ο αδελφός της γιαγιάς της Τζιοβάνι μετανάστευσε στην Λονδίνο σε αναζήτηση εργασίας στα 25 του. Τελικά βρήκε μια θέση εργασίας ως σερβιτόρος στον Τιτανικό.
«Ήταν πραγματικά σαν να ξαναζώ αυτή την ιστορία», είπε η Καπουάνο. «Ήταν φοβερό, είμαι ακόμα συγκλονισμένη, η σκέψη του τι συνέβη παραμένει οδυνηρή, μου προκαλεί ταχυπαλμία και υπερένταση», τόνισε.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa