ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ «ΣΚΑΛΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ στο Costa Concordia [βίντεο]


Μπορεί ο καπετάνιος του Costa Concordia να έδειξε εγκληματική αμέλεια ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους. Μέλη του προσωπικού όπως ο Τζείμς Τόμας είχε τέτοια μεγαλοψυχία που χρησιμοποίησε το σώμα του σαν «σκάλα» προκειμένου να σώσει τους επιβάτες.
Costa Concordia, επιβάτες, σκάλα, σώμα, Τζέιμς Τόμας, κρουαζιερόπλοιο,
Μια συγκλονιστική ιστορία προσφοράς και αλληλεγγύης δημοσίευσε σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, όπου περιγράφεται η αυτοθυσία του νεαρού Βρετανού τη στιγμή που το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε στα βράχια.
Όταν το πλοίο βρέθηκε στις ξέρες του μικρού ιταλικού νησιού, πολλοί επιβάτες κατευθύνθηκαν προς λάθος πλευρά του καταστρώματος με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ένα όροφο πιο ψηλά από τις λέμβους. 
Τότε ο νεαρός Βρετανός που δούλευε μόνο έξι μήνες στο κρουαζιερόπλοιο χρησιμοποίησε το σώμα του ως «σκάλα» προκειμένου να περάσουν από πάνω του οι εγκλωβισμένοι επιβάτες.

«Με το ένα χέρι κρατούσα τη σωσίβια λέμβο και οι επιβάτες πατούσαν πάνω στον ώμο μου και στη συνέχεια κατέβαιναν» δήλωσε ο κ. Τόμας.

Ο νεαρός δούλευε ως χορευτής στο κρουαζιερόπλοιο ενώ σύμφωνα με αποκάλυψη του Reuters οι 1023 εργαζόμενοι στο κρουαζιερόπλοιο δεν ήταν εκπαιδευμένοι ώστε να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κρίσης.



'

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa