«Ο Λάκης Γαβαλάς χρωστάει εκατομμύρια....αλλά στα μπουζούκια τα χαλάει!!!


Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά ο οποίος είχε συλληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για χρέη 1,5 εκατομμυρίου ευρώ προς το δημόσιο κάνουν εργαζόμενοι στις εταιρείες του με επιστολή 

τους την οποία απέστειλαν προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προς τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Με την επιστολή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών μετά από έλεγχο που ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2011, διαπίστωσε ότι ο γνωστός σχεδιαστής και οι συνέταιροι του χρωστούν 16.514.177 ευρώ σε ΦΠΑ και περίπου 2.000.000 ευρώ στο ΙΚΑ.
Επιπλέον καταγγέλουν ότι το συνολικό ποσό που οφείλει η επιχείρηση του κ. Γαβαλά σε τράπεζες, προμηθευτές, πελάτες και προσωπικό υπερβαίνει τα 100.000.000 ευρώ
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο πρώην εργοδότης κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 με ψευδή στοιχεία. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι στην κατοχή του βρίσκονται όχι μία, αλλά δύο εταιρίες:
Η «Λάκης Γαβαλάς Α.Ε.» με Α.Φ.Μ. 094504146 και η «Λάκης Γαβαλάς Α.Ε. Εσωτερικοί Χώροι» με Α.Φ.Μ. 094430430.
Και ισχυρίζονται ότι στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν αναγράφεται το ΑΦΜ των εταιριών προκειμένου να παραπλανηθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη και οι δύο εταιρίες να παρουσιαστούν σαν μία.
Σε ότι αφορά το εργασιακό καθεστώς τους, σημειώνουν: «Η Λάκης Γαβαλάς Α.Ε. έχει απολύσει ή εξαναγκάσει σε παραίτηση το 95% του προσωπικού της. Από την αρχή του χρόνου στα κεντρικά γραφεία θα έχουν μείνει 2-3 εργαζόμενοι αφού όλοι έχουμε υπογράψει το τέλος της εργασίας μας, για να λάβουμε την μισή αποζημίωσή μας».

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο γνωστός σχεδιαστής διασπείρει ψέματα στον Τύπο προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η εταιρία δεν είναι πλέον αντιπρόσωπος γνωστών οίκων του εξωτερικού και δεν λαμβάνει παραγγελίες πελατών ή υποκαταστημάτων καθώς το πελατολόγιο έχει εξαφανισθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν είναι λίγοι οι πελάτες οι οποίοι εξαπατήθηκαν και προέβησαν σε μηνύσεις και αγωγές. 

Οι δε προμηθευτές εξωτερικού και εσωτερικού δεν παραδίδουν εμπορεύματα και έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη.
Επιπλέον, μπλοκαρισμένοι εμφανίζονται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της επιχείρησης με αποτέλεσμα τα λίγα καταστήματα που εξακολουθούν να λειτουργούν ή μάλλον να υπολειτουργούν με στοκ εμπορευμάτων και να εισπράττουν μόνο μετρητοίς.
Κρύβουν τα χρήματα
Τέλος, καταγγέλλεται ότι η διοίκηση της εταιρίας μετατρέπει τα χρήματα που εισπράττει σε τραπεζικές επιταγές, τις οποίες κρύβει σε χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στην κατοχή της αδελφής του κ. Γαβαλά ώστε το ΣΔΟΕ σε ενδεχόμενο έλεγχο ταμείου να μην εντοπίσει τίποτα.
Μάλιστα αναφέρεται ότι οι επιταγές αγγίζουν το 1.200.000 ευρώ, ποσό ικανό να αποζημιώσει όλους τους εργαζομένους και να καλύψει τα χρέη προς μερικούς προμηθευτές και πελάτες.
* Η φωτογραφία του κ. Γαβαλά είναι από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε νυκτερινό κέντρο όπου διασκέδαζε



Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa