Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπορία συσκευών παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών

Δύο άτομα που διατηρούσαν καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας, μέσα από τα οποία πουλούσαν συσκευές καταγραφής και παρακολούθησης 


τηλεφωνικών συνομιλιών, συνελήφθησαν από τη Δίωξη ΗλεκτρονικούΕγκλήματος, 


με την αυτόφωρη διαδικασία, για εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Οι συσκευές ενεργοποιούνταν με κινητό τηλέφωνο και οι συλληφθέντες τις διαφήμιζαν σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για έναν 57χρονο ιδιοκτήτη και έναν 33χρονο προσωρινά υπεύθυνο ομοειδούς καταστήματος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, που περιλαμβάνουν και τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας και της πρόκλησης για εκτέλεση κακουργήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελίες για ιστοσελίδες, οι οποίες διαθέτουν στους χρήστες του διαδικτύου ηλεκτρονικές συσκευές, με δυνατότητες παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι «κοριοί» είχαν τη δυνατότητα, όταν συνδέονταν στο δίκτυο τηλεφωνίας, να παρακάμπτουν την ασφάλεια του δικτύου, να δίνουν δυνατότητα πρόσβασης στις συνομιλίες και να τις καταγράφουν, καθώς επίσης και να υποκλέπτουν προφορικές συνομιλίες.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa