Γιατί όταν πίνουμε, είναι όλοι κούκλοι/ες;


Σας έχει τύχει, μετά από μια βραδιά όπου το αλκοόλ έρεε άφθoνα, να ξυπνήσετε και να αντικρίσετε έναν άνθρωπο που δεν ταιριάζει στην αισθητική σας εικόνα; Μην ντρέπεστε! Ομολογείστε  άφοβα! Δεν είστε μόνοι!

  Το φαινόμενο μάλιστα είναι τόσο συχνό, που για το λόγο αυτό αποφάσισε η επιστημονική κοινότητα να ασχοληθεί και με αυτή την ανθρώπινη ατασθαλεία. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, το αλκοόλ που εμπεριέχεται  στα οινοπνευματώδη ποτά, όταν υπερβαίνει τη επιτρεπτή ποσότητα πόσης,
 εκτός από τις γνωστές βλαβερές συνέπειες που έχει στον οργανισμό , αλλάζει και τον τρόπο μέσα από τον οποίο βλέπουμε τους ενδιαφέροντες και μη στόχους! Ακόμα και αν κάποιος υποψήφιος εραστής δεν θεωρείται η προσωποποίηση ειδώλου αγγελικά πλασμένου, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ανήκει στην κατηγορία αυτή.

  Ο Barry Jones, επικεφαλής στο τμήμα Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τους καθηγητές Andy Thomas, Jessica Piper ξεκίνησαν την έρευνα  αυτή, όπου ο στόχος ήταν πως επιδρά η κατανάλωση οινοπνεύματος στην επιλογή ερωτικού συντρόφου.
  " Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές  να ξυπνούν κυρίως νεαρής ηλικίας άτομα και να αντικρίζουν κάποιον που δεν αναγνωρίζουν ή δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχαν πλάσει στο μυαλό τους. Μάλιστα οι συμπεριφορές αυτές έχουν άμεση σχέση με σεξ χωρίς προφυλακτικό που παραπέμπει σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αύξηση κρουσμάτων HIV, λοιμόξεων και εκτρώσεων" δηλώνει ο καθηγητής.

  Στη διαδικασία αυτή  συμμετείχαν  80 εθελοντές (40 άνδρες - 40 γυναίκες) από 18 ετών έως 26. Ο λόγος που επιλέχθηκαν φοιτητές νεαρής ηλικίας είναι ότι το φαινόμενο αυτό πλήττει κυρίως τη κατηγορία αυτή. Τρία πειράματα έγιναν ώστε το αποτέλεσμα να είναι έγκυρο. Σε ένα περιβάλλον ήσυχο μέσα στο πανεπιστήμιο, κατασκευάστηκε ένα μπαρ για να είναι άνετοι οι εθελοντές.

  Στην ομάδα που επιλέχθηκε πρώτη, άντρες και γυναίκες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα προσώπων  που μέσω οθόνης ηλεκτρονικού υπολογιστή οι καθηγητές παρουσιάζαν τις φωτογραφίες τους. Από το δείγμα των εθελοντών, κάποιοι είχαν πιεί μια συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλ ενώ οι υπόλοιποι όχι.
  " Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο: ότι η υπερβολική πόση οινοπνεύματος καθοδηγεί τα άτομα. Ουσιαστικά τα παρασύρει χρησιμοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του φλέρτ και επιλέγουν χωρίς να έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους. Διεισδύει στο αίμα τους και στον εγκέφαλό τους και δεν βλέπουν τίποτα περισσότερο από αυτό θα ήθελαν πραγματικά να έχουν" .
  Συμβουλή της μέρας: Για δεκάδες λόγους, ελλατώστε το, προτού βρεθείτε με τον Κουασιμόδο αγκαλίτσα στην κρεββατοκάμαρά σας χωρίς να θυμάστε το πώς και πότε!


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa