"Κακές" απολαύσεις που σας κάνουν πραγματικά καλό...!!


Όταν ακούτε τη λέξη "απόλαυση" τι είναι αυτό που σας έρχεται πρώτο στο μυαλό?? Πείτε την αλήθεια! 
Σκέφτεστε μήπως το σέξ, το φαγητό, το ποτό, τα γλυκά ή κάτι εντελώς διαφορετικό?
 Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά πράγματα που απολαμβάνουμε καθημερινά και μέσω αυτών 
αντλούμε ευχαρίστηση και ηδονή. Μερικές απολαύσεις, όμως, θεωρούνται "απαγορευμένες" ή "κακές",αφού πρέπει να προσέχουμε για να μην κάνουμε ατασθαλίες..
"Πάν μέτρον άριστον" όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Ωστόσο, προς ευχαρίστηση όλων, όσοι δεν  είναι τόσο "δυνατοί" ωστε να αντισταθούν στις απολαύσεις,
οι τελευταίες έρευνες δείχνουν, πως έχουν απίστευτο όφελος στην υγεία μας και ουσιαστικά μας είναι απαραίτητες...
Πιο συγκεκριμένα!

1)Μπύρα!Οι ερευνητές διαπίστωσαν, πως η μπύρα μπορεί να είναι πολύ ευεργετική στην καρδιά σας. 
Αν πίνετε με μέτρο, δηλαδή κάτι παραπάνω απο μία μπύρα την ημέρα, έχετε 30% λιγότερες πιθανότητες απο εκείνους που δεν πίνουν καθόλου, να βιώσετε 
καρδιαγγειακά προβλήματα όπως εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές και καρδιακές παθήσεις. Αυτό οφείλεται στις αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και σε άλλες μη αλκοολούχες ουσίες που περιέχονται στην μπύρα.
2)Καφές!Σίγουρα γνωρίζετε πως ο καφές, μπορεί να σας προστατέψει απο τη νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά γνωρίζατε πως είναι σε θέση να αποτρέψει και τον καρκίνο του δέρματος? Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνδρες που κατανάλωναν τουλάχιστον τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα, δεν κινδυνεύουν τόσο πολύ να αναπτύξουν καρκινώματα στο δέρμα, όσο εκείνοι πού πίνουν μόνο ένα φλιτζάνι.
 
3)Κρασί!Πολυάριθμες μελέτες, δείχνουν πως το κόκκινο κρασί περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, ενώ μερικοί επιστήμονες, πιστεύουν οτι επιβραδύνει την επιδείνωση των μυών.Αυτό που όμως δεν είναι τόσο γνωστό είναι το γεγονός πως το κρασί, είναι ικανό να αποτρέψει και τα εγκαύμαυτα απο τον ήλιο.Αυτό οφείλεται στα σταφύλια που καταστρέφουν, τα επικίνδυνα για το δέρμα, ένζυμα. Ωστόσο, μη νομίζετε, πως επειδή ένα ποτήρι κρασί, μπορεί να σας σώσει απο εγκαύματα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.
4)Μαύρη σοκολάτα!Είναι απίστευτο, αλλά η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, αποδείχθηκε πως αφήνει στον οργανισμό μια αίσθηση πληρότητας και έτσι πεινάμε λιγότερο.Όσοι τρώνε μαύρη σοκολάτα, καταναλώνουν 17% λιγότερες θερμίδες απο τους άλλους. 


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa