Το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο είναι στην ΑΙΓΥΠΤΟ!!!


Περισσότερα από 100.000 έργα τέχνης και μνημεία από τη φαραωνική εποχή θα στεγάσει το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, το οποίο αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως.
Το φιλόδοξο εγχείρημα των Αιγυπτίων βρίσκεται ήδη στο τρίτο και τελικό στάδιο των εργασιών και θα εγκαινιαστεί το 2015.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο αυτό μουσείο θα στοιχίσει συνολικά 828 εκατ. δολάρια, ενώ θα καταλαμβάνει έκταση 117 εκταρίων στα περίχωρα του Καΐρου.
Θα προσφέρει επίσης 20.000 νέες θέσεις εργασίας, σε μια εποχή που η οικονομία, ιδίως στον τομέα του τουρισμού, έχει δεχτεί ένα σημαντικό πλήγμα, λόγω των ταραχών στη χώρα από τη λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, τον Φεβρουάριο.
Το σημερινό μουσείο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1902, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, η οποία ήταν το επίκεντρο των διαδηλώσεων που ανάγκασαν τον Μουμπάρακ να εγκαταλείψει την εξουσία.
Ο θεμέλιος λίθος του νέου Μουσείου της Αιγύπτου τέθηκε το 2002, για να προσφερθεί στους επισκέπτες περισσότερος χώρος, καθώς το μουσείο της πλατείας Ταχρίρ είναι υπερπλήρες σε έργα τέχνης, που δεν παρουσιάζονται πλέον με τον αρμόζοντα τρόπο.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa