Οι Έλληνες ψάχνουν δουλειά στην...Τουρκία. Μεγάλο κύμα μετανάστευσης

Πριν 10 χρόνια η Τουρκία ήταν στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. Πλέον γίνεται χώρα υποδοχής Ελλήνων μεταναστών. 


 Ένα μεγάλο κύμα του ελληνικού πληθυσμού επιλέγει να μεταναστεύσει στην γείτονα χώρα, όπου οι ευκαιρίες για δουλειά είναι καλύτερες από ότι εδώ. 
 Το γεγονός φιλοξένησε πρόσφατα σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Hurriyet, σύμφωνα με την οποία το ειρηνικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες αποτελεί σημαντικό παράγοντα, που καθιστά την Τουρκία δημοφιλή προορισμό για τους άνεργους Έλληνες. 
 Ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν από την Ελλάδα υπολογίζεται στο 1,2 εκατ. πολίτες, περίπου το 10% του πληθυσμού.
 Επιστρέφουν στις ρίζες τους Δεν είναι μόνοι οι άνεργοι, που βλέπουν «μέλλον» στην Τουρκία, αλλά και Έλληνες δεύτερης ή τρίτης γενιάς που εξετάζουν σοβαρά να επιστρέψουν στις ρίζες τους. 


 Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα, από το 2009 μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2011 έχουν μεταναστεύσει στην Τουρκία πάνω από 2.500 Έλληνες, ενώ το γεγονός είχε επισημάνει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο οποίος προ μηνών είχε αποκαλύψει ότι χιλιάδες Έλληνες ζητούν βοήθεια από το Πατριαρχείο.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa