Συνελήφθη αστυνομικός να βοηθά φίλο του κλέφτη


Αστυφύλακας παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος γιατί χρησιμοποίησε περιπολικό, για να βοηθήσει 29χρονο φίλο του, ο οποίος προσπάθησε να κλέψει βενζίνη από μοτοποδήλατο.

Ο 29χρονος δράστης στις 04.30 περίπου τα ξημερώματα, ενώ έκλεβε βενζίνη από σταθμευμένη μοτοσικλέτα στον Νέο Κόσμο, έγινε αντιληπτός και καταδιώχθηκε από τον ιδιοκτήτη της, αλλά κατάφερε να διαφύγει πεζός.

Ο 29χρονος είχε μεταβεί στην περιοχή με το αυτοκίνητο του πατέρα του, το οποίο στάθμευσε, πριν την κλοπή σε κοντινό σημείο. Προκειμένου να επιστρέψει και να το παραλάβει, ζήτησε τη βοήθεια του 25χρονου αστυφύλακα, που είναι φίλος του και υπηρετεί στην Άμεση Δράση.

Στις 05.30 τα ξημερώματα, ο αστυφύλακας και ο κλέφτης παρέλαβαν το αυτοκίνητο, μεταβαίνοντας στο σημείο με περιπολικό, που οδηγούσε ο αστυνομικός, ενώ είχε δώσει στον 29χρονο να φοράει αστυνομικό γιλέκο με την ένδειξη «police».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa