Διακόπηκε η επιχείρηση διάσωσης στο κρουζιερόπλοιο

.Ανεστάλη επ'αόριστον η επιχείρηση διάσωσης στο ναυαγισμένο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Κόστα Κονκόρντια. Το πλοίο πήρε κι άλλη κλίση, 


γλιστρώντας πάνω στους βράχους, στους οποίους είχε προσαράξει.

Εν τω μεταξύ, στους έξι ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Κόστα Κονκόρντια που έγινε κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο. 


Ο άτυχος επιβάτης φορούσε, μάλιστα, σωσίβιο.

Όλη τη νύχτα τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του ναυαγίου. Μέχρι στιγμής, αγνοείται η τύχη 14 ατόμων -επιβάτες και πλήρωμα-. Στην προσπάθεια για την ανεύρεσή τους, συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες.

Το κατάστρωμα του πλοίου, μετά τη βύθιση, σύμφωνα με τους υπευθύνους έχει μετατραπεί "σε έναν ψηλό και ολισθηρό τοίχο", που υποχρεώνει του δύτες να σκαρφαλώνουν δεμένοι με σχοινιά και να δουλεύουν σε μεγάλο ύψος.

Για πρώτη φορά, εν τω μεταξύ, η εταιρία στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο εξέδωσε ανακοινωθέν για τα αίτια του ναυαγίου και δεν αποκλείει ευθύνη του καπετάνιου.

"Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ενδεχομένως να υπάρχει σημαντικό ανθρώπινο σφάλμα από τον καπετάνιο Φραντσέσκο Σκετίνο", αναφέρεται. Ο καπετάνιος πάντως που συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία αρνείται ότι ευθύνεται για την τραγωδία.

Δύο νιόπαντροι Νοτιοκορεάτες έμειναν εγκλωβισμένοι 24 ώρες μέσα στην καμπίνα τους στο μισοβυθισμένο πλοίο. 35 άνδρες κατάφεραν να φθάσουν στην καμπίνα του ζευγαριού που έκανε τον μήνα του μέλιτος και τους έβγαλαν σώους, αλλά τρομοκρατημένους.

Άλλο ένα νιόπαντρο ζευγάρι που έκανε το μήνα του μέλιτος, κατάφερε να μπει σε μία σωσίβια λέμβο και να σωθεί...

Πάντως οι επιβάτες του πλοίου επιρρίπτουν ευθύνες στο πλήρωμα. Όπως λένε μέλη του πληρώματος έλεγαν επί 45 λεπτά στον κόσμο να μην πηδήξει στο νερό, γιατί το κρουαζιερόπλοιο δεν επρόκειτο να βυθιστεί, ενώ δεν μπορούσαν να κατεβάσουν τις σωσίβιες λέμβους.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa