Βαριά ονόματα–άδεια πορτοφόλια (;)


Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αφού η λίστα με τους 4.151 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου δόθηκε στη δημοσιότητα. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των προσώπων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο ανέρχεται σε 14,87 δις. ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι το ποσό είναι εισπράξιμο στο σύνολό του.

Είναι όμως, αν κρίνουμε από τα άτομα που χρωστούν; Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ένας λογιστής από τη Θεσσαλονίκη που οφείλει το ποσό-μαμούθ των 952 εκατ. ευρώ!!! Βρίσκεται όμως ήδη στη φυλακή, καθώς έχει εμπλακεί, σε υπόθεση παράνομων επιστροφών ΦΠΑ.

Επίσης, άλλος ένας οφειλέτης, ποσού άνω των 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο εγκέφαλος της «μαφίας των πλειστηριασμών».

Ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός:

Ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες υπάρχουν άτομα που είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Ο Ι. Ραπτόπουλος της εταιρίας Express Service, που εμφανίζεται να οφείλει 14,29 εκατ. ευρώ, ο Γ. Μπατατούδης, που φέρεται να χρωστά 2,5 εκατ. ευρώ. Τα αδέλφια Γιώργος και Σταύρος Κοσκωτάς που εμφανίζονται να οφείλουν από 2,4 εκατ. ευρώ.

Είναι επίσης ο Σ. Φάις, που σύμφωνα με τη λίστα, χρωστά 1,83 εκατ. ευρώ και ο Παύλος Ψωμιάδης με οφειλή 1,15 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα και ο παλαιός μπασκετμπολίστας του Άρη, Μιχάλης Μισούνοφ, με χρέος 614,5 χιλιάδες ευρώ, αλλά και ο τραγουδιστής, Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος φέρεται να χρωστά περίπου 510 χιλιάδες ευρώ.

«Βάλσαμο» για την ελληνική οικονομία, ΑΝ μπορούσαν να εισπραχθούν:

Σύμφωνα με το υπ. Οικονομίας, τα 4.151 φυσικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση.  Επιπλέον, υποστηρίζει ότι στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται οφειλές που τελούν υπό αναστολή ή δικαστική αμφισβήτηση, οφειλές πτωχών, ανηλίκων και θανόντων.Πράγμα που σημαίνει ότι είναι εισπράξιμες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, μεγάλο μέρος του ποσού αυτού είναι αδύνατον να εισπραχθεί, αφού ανάμεσα στους οφειλέτες είναι και άνθρωποι που βρίσκονται ήδη στη φυλακή, είτε αντιμετωπίζουν ήδη βαριές κατηγορίες, είτε είχαν και στο παρελθόν σοβαρές δικαστικές περιπέτεις.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το «συνολικό άθροισμα» της λίστας, είναι 7 φορές  μεγαλύτερο από αυτό που έχουν κληθεί να καταβάλουν μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ  5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά για το χαράτσι στα ακίνητά τους!!!

Πάντως, το ΥΠΟΙΚ, δεν αποκλείει να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των στοιχείων για τα ληξιπρόθεσμα ανά οφειλέτη. Η αποκατάσταση αυτών των περιπτώσεων θα γίνεται μετά τη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχετικά με τη διαδικασία άρσης –διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa