Ξυλοδαρμός αστυνομικού στο Σύνταγμα

'Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τραυματίστηκε σοβαρά όταν άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν ενώ του άρπαξαν την υπηρεσιακή ταυτότητα και το όπλο του, στο Σύνταγμα το μεσημέρι της Τρίτης.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο αστυνομικός -που φορούσε πολιτικά- είχε παρεισφρήσει μέσα στο μπλοκ των ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου από την οδό Σταδίου.
Όταν «μπήκαν» στην οδό Βασ . Γεωργίου Α΄ μπροστά από το ξενοδοχείο Αθενς Πλαζα μια ομάδα από τους αντιεξουσιαστές άρχισε να φωνάζει πως ήταν αστυνομικός της Ασφάλειας. Αμέσως ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός του ενώ άλλα άτομα που βρίσκονταν πίσω του έδειχναν το σημείο που είχε το υπηρεσιακό του όπλο προτείνοντας να του το αφαιρέσουν.
Μια άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να τον «προστατεύσει» λέγοντας χαρακτηριστικά να πάρουν το όπλο αλλά να μην τον χτυπήσουν πολύ. Τελικά τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο και συνέχισαν την πορεία τους προς τη Βουλή και την οδό Πανεπιστημίου ενώ τη στιγμή που περνούσαν από το ύψος της οδού Αμερικής προκάλεσαν ζημιές σε ένα σταθμευμένο όχημα με διπλωματικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της πλατείας Συντάγματος και αμέσως γύρω του σχηματίστηκε κλοιός από διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ παράλληλα διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο με μοτοσικλέτες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. 
Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που τον παρέλαβε και τον μετέφερε σε νοσοκομείο.
Αργά το απόγευμα εντοπίστηκε το όπλο του αστυνομικού σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια.
 
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως το περιστατικό έγινε από μια ομάδα 30 ατόμων σε μια απόσταση περίπου 200 μέτρων από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και διαβεβαίωναν ότι ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας.
Στις ξεχωριστές συγκεντρώσεις, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας που έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών πήραν μέρος πάνω από 10.000 εργαζόμενοι. Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο του ΕΚΑ και των λοιπών Εργατικών Κέντρων της Αττικής στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Βουλή ενώ αυτοί του ΠΑΜΕ προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa