Σε κλοιό χιονιά όλη η χώρα - Πολικές θερμοκρασίες


Πολικό ψύχος, παγετός και χιόνια αποτελούν το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί πως το κύμα της κακοκαιρίας και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη.

Ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν και στην Αθήνα, ενώ Πεντέλη και Πάρνηθα εείναι ντυμένες στα λευκά και η κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης, από το ύψος του 416 στρατιωτικού νοσοκομείου έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου έχει 
απαγορευτεί, ενώ μόνο με αλυσίδες γίνεται στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ.

Στην Αττική από αργά το βράδυ οι πρώτες νυφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνιση τους, ενώ για σήμερα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, ενώ είναι πιθανό να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολικά ηπειρωτικά χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 8 με 9 Μποφόρ.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa