Λιονέλ Μέσι :Τρίτη Χρυσή Μπάλα


Τα λόγια είναι περιττά… Ο Λιονέλ Μέσι ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη για τρίτη σερί χρονιά και επανέλαβε την επίδοση του Μισέλ Πλατινί!
Ο Αργεντινός έγινε ο σούπερ νικητής του θεσμού. Τον έχει κατακτήσει δηλαδή τρεις φορές στη σειρά, κάτι που μόνο ο Μισέλ Πλατινί έχει καταφέρει (1983-’85), αλλά ο Μέσι μετράει και μία δεύτερη (2008) και μία τρίτη (2007) θέση (ο Πλατινί έχει μία τρίτη το 1980). Δηλαδή ο Μέσι έχει βρεθεί στην καλύτερη τριάδα επί πέντε διαδοχικές σεζόν!
Επίσης οι Γιόχαν Κρόιφ (1971, 1973, 1974) και Μάρκο Φαν Μπάστεν (1988, 1989, 1992) έχουν σπίτι τους από τρεις Χρυσές Μπάλες αν και δεν τις κατέκτησαν στη σειρά.
Τη δεύτερη θέση πήρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και την τρίτη ο Τσάβι.
Κορυφαίος προπονητής αναδείχτηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα που άφησε πίσω του τους Ζοσέ Μουρίνιο, Αλεξ Φέργκιουσον.
Η Σούπερ 11άδα της σεζόν αποτελείται από τους Κασίγιας, Ντάνι Αλβες, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Βίντιτς, Τσάμπι Αλόνσο, Ινιέστα, Τσάβι, Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρούνεϊ
Το πιο όμορφο γκολ (βραβείο Φέρνετς Πούσκας) δόθηκε στον Νεϊμάρ.
Κορυφαίος προπονητής στο γυναικείο ποδόσφαιρο αναδείχτηκε ο εκλέκτορας της Εθνικής Ιαπωνίας, Νορίο Σασάκι που την οδήγησε στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 2011 και μαζί του καλύτερη παίκτρια στον κόσμο ψηφίστηκε η συμπατριώτισσα του Ομάρε Σάβα.
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa