ΝΕΚΡΟΣ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Σε δηλητηριασμένο δόλωμα αποδίδεται από τους ειδικούς του «Αρκτούρου» ο 


θάνατος ενός λύκου, που βρέθηκε νεκρός στη δασική περιοχή της Κορησού 


Καστοριάς, ενώ στα Τρίκαλα οργή μεταξύ των φιλόζωων προκαλεί η δολοφονία τεσσάρων αδέσποτων σκυλιών με δηλητηριασμένο γάλα.

Σε δηλητηριασμένο δόλωμα αποδίδεται από τους ειδικούς του «Αρκτούρου» ο θάνατος ενός λύκου, που βρέθηκε νεκρός στη δασική περιοχή της Κορησού Καστοριάς, ενώ στα Τρίκαλα οργή μεταξύ των φιλόζωων προκαλεί η δολοφονία τεσσάρων αδέσποτων σκυλιών με δηλητηριασμένο γάλα.

Ο αρσενικός λύκος, ηλικίας 7 ετών και βάρους 65 κιλών, είναι ο δεύτερος που εντοπίζεται νεκρός μέσα στο 2012 και, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, βρισκόταν εκεί για δύο μέρες. Η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» μετέφερε το κουφάρι του στον Σταθμό Περίθαλψης της Καστοριάς και συνεργάστηκε με το δασαρχείο και τον Δήμο Καστοριάς για την ταφή του ζώου σε ελεγχόμενο χώρο.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση ότι ο θάνατός του οφείλεται στη χρήση δηλητηριασμένου δολώματος, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν στην περιοχή θάνατοι σκύλων από την ίδια αιτία.

Στο χωριό Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, θύματα κτηνωδίας έπεσαν τα τέσσερα από τα πέντε αδέσποτα που φρόντιζε και τάιζε καθημερινά μια οικογένεια έξω από το σπίτι της. Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε ότι είδε ένα αυτοκίνητο να σταματά στην περιοχή και τον οδηγό του να αφήνει 4 πλαστικά δοχεία με γάλα και δηλητήριο. Στον πάτο τους είχε βάλει πέτρες για να μην τα πάρει αέρας.

Η οικογένεια προχώρησε σε καταγγελία, ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν όποιον γνωρίζει το όνομα του δράστη να το αναφέρει.


Πηγή: www.ethnos.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa