Γεμάτα κόσμο τα χιονοδρομικά

«Τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, καθώς οι συνεχείς χιονοπτώσεις και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την εποχή έχουν δημιουργήσει ένα «αλπικό» τοπίο στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα. Από το Φαλακρό μέχρι τον Μαίναλο και από το Καρπενήσι μέχρι το Ελατοχώρι. 

Παρατεταμένη βαρυχειμωνιά αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας από σήμερα και μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός στα ηπειρωτικά αλλά και οι ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Ωστόσο πολλές περιοχές της χώρας έχουν ντυθεί, ήδη, στα λευκά. 

Οι έντονες χιονοπτώσεις βοηθούν τα χιονοδρομικά κέντρα να ανοίξουν τις πίστες τους και να υποδεχτούν τους λάτρεις του σκι και όχι μόνο. 



Ήδη, το χιόνι έχει καλύψει σχεδόν όλες βουνοπλαγιές και στα περισσότερα χιονοδρομικά λειτουργούν όλες οι πίστες. Πάντως, σε όποιο και να επιλέξετε να πάτε, θα περάσετε όμορφα καθώς ο καιρός και το φρέσκο χιόνι δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για καταβάσεις, για κόλπα αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι.




Ο καιρός είναι ιδανικός και η προσέλευση των επισκεπτών είναι όμοια με τα προηγούμενα χρόνια, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα. 

Προσφορές και πακέτα τιμών
Οι πίστες έχουν πολύ χιόνι, το τοπίο στα βουνά είναι πανέμορφο, ενώ οι τιμές είναι σχετικά χαμηλές. Υπάρχει μείωση στις τιμές διαμονής και στις κάρτες των αναβατήρων, καθώς και στα μαθήματα για σκι, με το επίπεδο σε προσφορά υπηρεσιών να παραμένει αρκετά υψηλό. Πριν επιλέξετε, ρωτήστε και ενημερωθείτε, αφού μπορείτε να επωφεληθείτε από τα διάφορα πακέτα. 

Στο snowreport.gr θα βρείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το ύψος του χιονιού, τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες αλλά και ενοικιάσεις εξοπλισμού και μαθήματα σκι. 


Παρουσίαση της «Helmos Mountain Team» στα Καλάβρυτα
Σήμερα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της επιλεγμένης ομάδας του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων που αποτελείται από Έλληνες snowboarders, filmers και φωτογράφους. Πρόκειται για την «Helmos Mtn Team» που δημιουργήθηκε φέτος για πρώτη φόρα στην Ελλάδα με σκοπό την υποστήριξη της freestyle σκηνής και την ευρύτερη προβολή του snowboard.



H πρωτοποριακή αυτή ενέργεια γίνεται σε συνδυασμό με την παρουσίαση του οργανωμένου SNOWPARK που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και το οποίο είναι εξοπλισμένο με εμπόδια που θα ευχαριστήσουν ειδικούς και αρχάριους του snowboard αλλά και του σκι, αγγίζοντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα. 

Η λειτουργία του γίνεται από τους έμπειρους υπευθύνους του χιονοδρομικού κέντρου για το πάρκο και την ομάδα FuNbaG by riders, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν με την έκδοση του εισιτηρίου για το χιονοδρομικό.

Η παρουσίαση της ομάδας snowboard και του πάρκου θα γίνει στις 12:00 και θα ακολουθήσει Snowboard session.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa