ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη στη Νιγηρία καθώς επιμένουν οι διαμαρτυρίες για την αύξηση της τιμής των καυσίμων ενώ συνεχίζονται και τα περιστατικά θρησκευτικής βίας


 που έχουν αρχίσει εδώ και εβδομάδες. Τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε συγκρούσεις την...


Τετάρτη στην Μίνα, στα κεντρικά της χώρας. Όπως έγινε γνωστό ότι διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ενώ αναφέρθηκαν και λεηλασίες.

Στην επαρχία έχει επιβληθεί 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σε άλλο περιστατικό, στην πόλη Πότισκουμ σκοτώθηκαν τέσσερις χριστιανοί Ίγκμπος, που ζουν στο χριστιανικό νότο.

Οι δράστες κατά πάσα πιθανότητα ανήκαν στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ («η δυτική παιδεία είναι αμάρτημα» σημαίνει το όνομα της) που θέλει να εφαρμόσει τη σαρία στη χώρα.

Από τα Χριστούγεννα η Μπόκο Χαράμ έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους χριστιανών στα βόρεια και τα βορειοανατολικά της χώρας

Οι διαδηλώσεις στη Νιγηρία άρχισαν τη Δευτέρα με αφορμή την εκτίναξη της τιμής των καυσίμων λόγω της κατάργησης της επιδότησης που έδινε το κράτος. Ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν υποσχέθηκε ότι τα χρήματα που εξοικονομούνται θα διατεθούν για έργα υποδομών.

Η αύξηση των τιμών σε υπηρεσίες και αγαθά που ήρθε αμέσως έπληξε ιδιαίτερα την πλειοψηφία των Νιγηριανών που ζει με 1-2 ευρώ την ημέρα.

Πέρα από αυτό οι Νιγηριανοί διαμαρτύρονται για τη διαφθορά και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, με εκδηλώσεις εμπνευσμένες από το κίνημα Occupy Wall Street.

Για την ώρα στις διαδηλώσεις δεν μετέχουν οι εργάτες της πετρελαϊκής βιομηχανίας, η βασικότερη πηγή εσόδων για τη χώρα αλλά και πηγή διαφθοράς, αλλά δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να κατέβουν σε διαπραγματεύσεις και να σταματήσουν όλη την παραγωγή.

Η Νιγηρία εξάγει περισσότερα 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα και είναι βασική προμηθεύτρια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

fimotro

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa